indien productontwerp award 2016

Goed design vereist de moed om risico's te nemen - gemotiveerde en getalenteerde ontwerpers hebben in 2016 5.295 inzendingen ingediend - 75 daarvan vielen vooral op en werden geëerd met de "iF gold Award".

Dit jaar hebben in totaal bijna 2.500 deelnemers uit 53 landen deelgenomen en bijna 5.300 papers ingediend - meer dan 500 meer dan in het voorgaande jaar.

Al in januari 2016 kwam een internationale jury van 58 experts bijeen in Schuppen 52 in de haven van Hamburg om de winnaars van de iF Design Award 2016 te bepalen. Op 26. Februari 2016 werden de prijswinnaars gevierd tijdens een glamoureuze prijsuitreiking in BMW Welt in München.

75 prijswinnaars uit de hele wereld werden door iF-directeur Ralph Wiegmann onderscheiden met een iF gold award 2016 voor uitstekende ontwerpprestaties.

Juryvoorzitter Fritz Frenkler: "Onze aantrekkingskracht op de bedrijven is: design moet zijn waarde behouden, omdat design een beslissende bijdrage levert aan het onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrentie. Een eigen strategie is riskant, geen twijfel mogelijk, maar het heeft wel een beslissende invloed op succes. De winnaars van de iF gold award zijn allemaal goede voorbeelden van deze juiste strategie. Producten lijken steeds meer op elkaar over de hele wereld. Onderscheid maken is een echte uitdaging. Ook wordt het voor kopers van producten steeds moeilijker om een merk te herkennen aan de hand van design. Dit kan natuurlijk ook een voordeel zijn: Uiteindelijk kan hij geen fout meer maken in het ontwerp. De producenten hebben het in hun handen om te kiezen voor een duidelijke, eigen strategie en zo individualiteit en onafhankelijkheid voor de toekomst te genereren. Goed design en je eigen design DNA hebben moed nodig, maar dat is altijd al zo geweest".

Vlekkeloze combinaties van constructie en design, functionaliteit en schoonheid, stijl en technologie, dat zijn ook de sleutelwoorden van de prijswinnaars van dit jaar voor productontwerp.

Meer informatie over indien productontwerp award 2016

Producten

Filter 

Kleuren  
Producent  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit