Swedese

Swedese werd in 1945 opgericht door de twee broers Yngve en Jerker Ekström en Sven Bertil Sjöqvist. Swedese is gespecialiseerd in de productie van meubels.Swedese werd in 1945 opgericht door de twee broers Yngve en Jerker Ekström en Sven Bertil Sjöqvist. Yngve Ekström leidde het bedrijf tot aan zijn overlijden. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door Elisabeth Johansson. Het hoofdkantoor is gevestigd in Vaggeryd in Småland, Zweden, waar de eerste fabriek van het bedrijf is gevestigd.

Swedese is gespecialiseerd in de productie van meubels. Het doel van het bedrijf is het creëren van mooie meubels voor de toekomst die voortbouwen op de tradities van het moderne Scandinavische design. Daarom werkt Zweden met vooruitstrevende ontwerpers die delen in de tijdloze idealen van de architectuur. Swedese produceert meubelen met een hoog comfort en uitgekiende technische innovaties.

Yngve Ekström, een van de medeoprichters van de Zweden, was een universele ontwerper die begreep hoe hele huizen te ontwerpen, maar ook hoe meubels en zelfs kleding te ontwerpen. Samen met bekende designgrootheden als Alvar Aalto, Bruno Mathsson, Arne Jacobsen en Poul Kjaerholm was Yngve Ekström de kern van een generatie ontwerpers die het concept Scandinavisch design wereldberoemd maakten. Het bekendste ontwerp van Ekström is de Lamino fauteuil uit 1956, die nog steeds over de hele wereld wordt vervaardigd en verkocht.

Website van Swedese


De belangrijkste ontwerpers