Zuzunaga - Integreer: Tijd en ruimte collectie

Zuzunaga - Integreer: Tijd en ruimte collectie - 16:6


Integreer: Time and Space is een collectie uit de alchemie-serie van Zuzunaga: een collectie handgeweven textiel, geproduceerd in de Spaanse regio Terrassa bij Barcelona.

"Alchemie" betekent de transformatie van dingen voor Zuzunaga - van analoog naar digitaal en omgekeerd. De integreren: Time and Space Collection weerspiegelt alchemie door de ontwerpprocessen, maar ook door de productie met de hand.

Elk ontwerp van de Integrate: Time and Space Collection begint met het beeld van een stedelijk landschap. Zuzunaga reduceert die beelden tot de kleine details: de pixels, en creëert abstracte ontwerpen vol diepte. Het digitale patroon wordt achteraf terug naar de analoge wereld gebracht door ze met de hand te verwerken tot textiel.

De productie van de Integrate: Time and Space Collection vindt plaats in de buurt van Teixidors, een Spaanse workshop voor mensen met een handicap, waardoor de medewerkers de kans krijgen om creatief te zijn. Elk textiel uit de Integrate: Time and Space Collection is gemaakt van 100% ecologische merinoswol van Franse schapen.

De Zuzunaga integreren: Time and Space Collection werd geëerd met de eerste prijs in de categorie textiel op de International Furniture Fair in New York in 2012 vanwege de innovatieve ontwerpbenadering en de duurzame sociale productie.


Designers