• Gratis verzending vanaf 60 €
  • 100% klimaatneutrale verzending
  • 30 dagen retourrecht

Ruimtewonder: 5 tips voor meer opslagruimte

Wie in een klein appartement of een appartement zonder opslagruimte woont, kent het probleem: er is te weinig opslagruimte, de chaos breidt zich uit. Schoenen stapelen zich snel op in de gang, koffers liggen in de slaapkamer en kookgerei belemmert het toch al smalle werkoppervlak in de keuken. Maar dat hoeft niet. We laten u zien hoe u in een handomdraai meer opbergruimte kunt creëren met 5 slimme tips en maken van elke kamer, van de badkamer tot de keuken, een echt ruimtewonder.

5 tips voor het creëren van opslagruimte - hoe u kunt slagen

  1. Creëer opslagruimte op muren
  2. Multifunctioneel meubilair voor meer opbergruimte
  3. Doe overbodige versiering weg
  4. Gebruik flexibele schapsystemen
  5. Het stapelen van dozen en manden
  6. Conclusie

1. Creëer opbergruimte aan de wanden

Om de ruimte ruimer te laten lijken en om verspilling van waardevolle vloeroppervlakte te voorkomen, moet u gebruik maken van opslagruimte aan de muren. Wandplanken en hangkasten zijn hier de ideale oplossing. Door eenvoudigweg over de bank, het dressoir, het bureau of het bed te hangen, kunt u een onbedachte - en vooral decoratieve - opbergruimte creëren zonder dat de ruimte verloren gaat. Om voor de nodige rust in kleinere ruimtes te zorgen, kiest u voor eenvoudige ontwerpen - dit belooft een strakke uitstraling.

In de badkamer en in de keuken, smalle planken, wandlijsten of individuele muurhaken, die u zelf aan kleine open ruimtes kunt bevestigen, creëren ruimte voor kookgerei, handdoeken &, enz. In de gang en in de slaapkamer kunnen hier accessoires zoals sieraden of sjaals stijlvol worden opgeborgen.


Muurhaak "The Dots" enkelvoudig medium van Muuto in mosterd
A-Shelf groot door Andersen Furniture gemaakt van eikenhout
De ferm Living - wandhaak zwart/messing in klein formaat.
Click rekkensysteem 710 × 210 × 610 mm van New Tendency in roze
Klein String -plank in essenhout
Normann Copenhagen - Sticks Haak, natuurlijk, set van 2
Plooiplanken 2 9. 5 x 40 cm van Muuto in gebrand oranje
 
 

2. Multifunctioneel meubilair voor meer opbergruimte

Bijzonder praktisch: Etiketten zoals Woud, ferm Living of OK Design creëren stijlvolle meubels die multifunctioneel zijn en dus ook opbergruimte creëren. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld krukken of bijzettafels die geopend kunnen worden en extra ruimte bieden - bijvoorbeeld voor tijdschriften, kussens of bijvoorbeeld de afstandsbediening - in uw interieur. Manden kunnen worden geplaatst op rekken of bankplanken, die niet alleen decoratief zijn, maar ook veel opbergruimte en orde creëren.

Multifunctioneel meubilair voor meer opbergruimte

Spiegelkasten creëren bijvoorbeeld opbergruimte in de badkamer. In het interieur kun je alles opbergen, van tandenborstels tot cosmetica die je wilt verstoppen. Tegelijkertijd vergroot de spiegel aan de buitenzijde de ruimte visueel. In de gang en de slaapkamer zijn de spiegels met geïntegreerde garderobe ideaal om de boel op orde te houden - praktisch en stijlvol.

De OK Design - Willow bank in het zwart
kommod - Stapla plank in eikenhout
Woodrow krukje/ bijzettafel met opbergruimte van Umbra in walnoot / zwart
 
 

3. Doe zonder onnodige versiering

Als u maar weinig ruimte heeft, moet u accessoires vermijden die geen extra functie vervullen, maar veeleer stijlvolle meubels gebruiken die op zichzelf staan en de ruimte de nodige gezelligheid geven met hun expressieve vormgeving.

Indien mogelijk moet u altijd het mooie met het nuttige combineren en bijvoorbeeld kiezen voor een iets bredere fotobalk in plaats van een fotogalerij, waarop naast decoratieve posters en foto's ook andere zaken zoals tijdschriften of leesbrillen kunnen worden geplaatst.

Viktoria Inrichtingsdeskundige Tips voor Adviseurs "Bij het creëren van opslagruimte is het vaak moeilijk om de ruimte niet te overbelasten. Daarom adviseer ik om me te richten op een hoogwaardig en mooi design, zodat er geen verdere accessoires meer nodig zijn om de ruimte dat bepaalde iets - volgens het principe "minder is meer" - te geven." - Victoria, interieurexpert

Dus wees creatief! Zelfs boeken hoeven niet altijd te worden gestapeld en opgesteld. Ze worden in mooie en ruimtebesparende boekenplanken geplaatst, ze vervangen de fotogalerij en worden zo een decoratief element.

4. Gebruik van flexibele rekkensystemen

Zelfs kleine nissen kunnen prachtig worden gebruikt om opslagruimte te creëren. Flexibele rekkensystemen passen perfect in de ongebruikte ruimte, zoals hellingen en muuruitsparingen, en nemen visueel weinig ruimte in beslag. String , Muuto en Tojo hebben planken ontworpen die individueel kunnen worden aangesloten en aangepast aan uw eigen woonsituatie.

Kastelement met scharnierende deur van String

Dit wordt gewaarborgd door legbordelementen van verschillende afmetingen, verschillende beugels en extra elementen zoals laden en legborddeuren. De afzonderlijke modules kunnen in elke combinatie van lengte en hoogte worden gecombineerd. Op deze manier creëren rekken met een stijlvol ontwerp opbergruimte voor kleding, speelgoed en boeken.

Frame Hangelement 35 (incl. deur) van by Lassen in eik
Toon legbordmodule 1112 met wandophanging, champignon van Montana
Muuto - Mini Stacked Legbordmodule 2. 0, medium, eiken / lichtgrijs rugpaneel
Frame Wandkast 35 van by Lassen in wit
Muuto - Stacked Legbordmodule 2. 0 met deur, middel / eik
Muuto - Stacked Plankmodule met achterwand, klein / wit
 
 

5. Stapelen met dozen en manden

Praktische dozen en manden - zoals de trendy Crate Color boxes van Hay of de Restore baskets van Muuto - zijn niet alleen een visueel hoogtepunt, maar ook echte opbergwonderen. In verschillende maten kunnen alle alledaagse voorwerpen, van kantooraccessoires en cosmetica tot bestek of speelgoed, hier ordelijk worden opgeborgen. Of het nu gaat om rekken en schalen of hoog gestapeld om ruimte te besparen - magazijnmanden en -boxen zijn een eenvoudig maar effectief middel om opslagruimte te creëren in elke ruimte.

Platte dozen kunnen ook onder meubels worden geschoven. De Restore Tray van Muuto of de Save-it Boxes van Rig-Tig van Stelton of de bank in de gang, op de muurkast in de keuken of onder het bed in de slaapkamer bijvoorbeeld, zorgen voor extra bergruimte in het kleine appartement.

Soft Opbergmand Ø 50 cm, donkergrijs vanaf Cane-line
Herstel opbergmand van Muuto in verbrande oranje kleur
Save-It Opbergdozen 5 st. van Rig-Tig by Stelton
Veegmand rond Ø 43 cm, naturel van Cane-line
Muuto - Restore Round Storage Basket, grijs
Sporta opbergmand in natuurlijk bamboe van OYOYOY
Vilten mand Béla, Ø 30 x H 34,5 cm in beige gevlekt / roze bij myfelt
Klassieke draadmand van Korbo met 35 draden gemaakt van roestvrij staal
Hey Sign - Doos rechthoekig, antraciet
Keramische mand groot door fermentatie Leven in gebroken wit
 
 

6. Conclusie

In het algemeen, plaats dingen op elkaar en gebruik de ruimte naar boven. Laat de vloeroppervlakken zo vrij mogelijk en plaats de spullen vooral op praktische wandrekken, rekken en stroken. Nikkels kunnen slim worden gebruikt met flexibele rekkensystemen en multifunctionele meubelstukken creëren extra opbergruimte. Onopvallend meubilair zorgt voor visuele stille plekken. Opbergmanden en -dozen brengen orde in de kamer en zijn echte ruimtewonderen.

Ontwerpidee woonkamer

In ons inrichtingsvoorbeeld creëren deze tips veel opbergruimte in de kleine woonkamer. De Turning Table by Menu is multifunctioneel en dient niet alleen als bijzettafel en dienblad, maar ook als opbergoplossing met een uitgekiend interieur. Net als de populaire Wire Basket van ferm Living, die opslagruimte en opbergruimte biedt voor dekens, kussens en co. in één. Het hangende TV dressoir van Muuto's Stacked 2.0 modules ziet er luchtig uit, kan vrij worden gemonteerd en aangevuld met een hangende plank uit dezelfde serie. Boven de bank wordt een kleine wandplank een decoratief element dat ook ruimte biedt voor kleine spullen. Op een vrije muur vervangen tijdschriften en boeken de klassieke fotogalerij.

Wij hopen dat ook u met onze tips meer opbergruimte kunt creëren en wensen u veel plezier met uw nieuwe ruimtewonderen.

Post van 14.07.2022

 

5 tips voor meer opslagruimte - dit is hoe het werkt

Wij laten u zien hoe u in een handomdraai meer opbergruimte creëert met 5 slimme tips.

Alle posts in deze categorie Woonideeën

Verdere onderwerpen