Vitra - Milieuverrijkingspanelen

Collectiebanner - Vitra - Vitra - Milieuverrijkingspanelen - banner


Kleurrijke canvas afbeeldingen

Alexander Girard was een veelzijdige, bekwame architect en ontwerper van meubels en textiel, interieurontwerp, grafisch ontwerp, expositieontwerp en industrieel ontwerp. De Graphic Panels van Vitra vertegenwoordigen de veelzijdigheid en de grafische vaardigheden van de Amerikaanse ontwerper.

Vrolijke kleuren en patronen, abstracte en geometrische vormen of unieke kleurenconstellaties: dit is de wereld van Alexander Girard. De architect en ontwerper is een van de vormende figuren van het Amerikaanse naoorlogse design. De focus van zijn creaties lag op het ontwerpen van textiel. Daarbij ontwikkelde hij zijn liefde voor kleuren, texturen en grafische patronen. Zijn ontwerpen zoals de Canvas Graphics versterken nu de accessoirecollectie van Vitra.

Tijdens zijn reizen verzamelde Girard enthousiast textiel van over de hele wereld. Deze dienden als inspiratiebron. Zo tonen zijn ontwerpen op het eerste gezicht een hoge herkenningswaarde, zoals de Vitra Canvas Graphics uit de Environmental Enrichment Collection: De felle kleuren en grafische kwaliteit hebben vandaag de dag niets aan relevantie ingeboet.

Sinds 1971 ontwikkelt Alexander Girard de bedrukking van stoffen panelen als apparatuur voor kantoren, om ze leefbaarder te maken met een emotionele component: de Environmental Enrichment Panels. Voor de panelen werkt de ontwerper bij voorkeur met abstracte grafische patronen of figuratieve beelden zoals liefde, comfort, vrijheid enz. De grote wandpanelen met hun diverse en inspirerende motieven zijn vaak gebruikt in privéfaciliteiten.

De nieuwe editie van de Environmental Enrichment Panels van Vitra bevat hoogwaardige artistieke canvasprints op linnen in verschillende formaten. De Vitra art-prints worden op een plank met afstandslijsten gemonteerd, zijn eenvoudig te monteren en worden individuele decoratieve stukken voor woningen en werkplekken.


Designers