Fabrikant banner - Callwey - 3840x1440
Uitgeverij Callwey

Callwey Verlag

Opgericht in 1884 door Georg D.W. Callwey, is Callwey Verlag nu eigendom van de vierde generatie van de familie Baur-Callwey. Zonder tot een groep te behoren en met passie.Architekturverlag uit Duitsland

Opgericht in 1884 door Georg D.W. Callwey, is Callwey Verlag nu eigendom van de vierde generatie van de familie Baur-Callwey. Zonder tot een groep te behoren en met passie, is Callwey een van de toonaangevende architectonische uitgevers in Duitsland op het gebied van bouw, planning en ontwerp, renovatie en restauratie.

Callwey Verlag publiceert jaarlijks ongeveer 30 nieuwe boeken en licenties worden wereldwijd gekocht en verkocht. Callwey is een toonaangevende uitgeverij voor onderwerpen op het gebied van architectuur, bouw, wonen, tuinieren en handwerk en biedt een kwalitatief hoogstaand specialistische en non-fictie boekenprogramma. En dit levert niet alleen een buitengewoon kennisvoordeel op, maar bevordert ook het plezier van een goede leescultuur door verrassende details of verfijnde opvoeringen.

De geschiedenis van de uitgeverij Callwey:

1884
De Pruisische Georg D.W. Callwey (afkomstig uit Hamm in Westfalen) heeft zoveel moed om zijn eigen uitgeverij te stichten in het hart van Beieren.

1886
Callwey neemt "Die Mappe" over; opgericht in 1881 en nog steeds een van de pijlers van de huidige uitgeverij.

1902
Callwey neemt de drukkerij Kastner &Lossen over, die Kastner &Callwey wordt; de drukkerij bestaat nog steeds, ook al behoort ze niet langer tot de uitgeverij.

1904
De "bouwmeester" wordt overgenomen; het vakblad voor architectuur heeft nog steeds een beslissende invloed op het profiel van de uitgeverij.

1933
Met "Blätter für Maltechnik" is het tijdschrift toegevoegd, dat vandaag het forum is voor restaurateurs en conservatoren als "Restauro".

1934
Carl Jacob Burckhardt voltooit het eerste deel van zijn "Richelieu"-biografie; dit deel wordt een van de meest succesvolle titels in de publicatiegeschiedenis.

1941
Karl Baur is beroofd van de papieren toewijzing voor boeken omdat hij, die aanvankelijk zelf partijlid was, de nazi-genocide niet wilde goedkeuren. Na de oorlog werd Baur aanvankelijk (van 1945-48) verbannen uit een beroep. De uitgeverij bleef bestaan onder leiding van Hermann Rinn.

1951
Aankoop van het tijdschrift "Steinmetz und Bildhauer", opgericht in 1884 en nu bekend als "STEIN - Zeitschrift für Naturstein".

1956
Garten+Landschaft" sluit zich aan bij de uitgeverij als een ander vakblad; het is nog steeds het orgaan van de Duitse Vereniging voor Tuinbouwkunst (DGGL) vandaag de dag.

1965
Verhuis naar Streitfeldstrasse 35, vandaag de dag de woonplaats van de uitgeverij.

1992
"Topos - European Landscape Magazine" is opgericht en profileert zich al snel als de belangrijkste stem van de internationale landschapsarchitectuur.

2004
Met de "STONE REPORT China" brengt Callwey voor het eerst een titel uit op de markt van het Verre Oosten.

2006
Samen met ECLAS, de European Council of Landscape Architecture Schools, publiceert Callwey het tijdschrift JoLA, Journal of Landscape Architecture. Het is een wetenschappelijke titel die alleen in het Engels verschijnt.

2010
Generatieverandering - Dr. Marcella Prior-Callwey en Dominik Baur-Callwey nemen het management over.

Website van Callwey Verlag