Tunto

Tunto creëert innovatieve lichtoplossingen die hout combineren met de nieuwste LED technologie. Het Finse bedrijf met hoofdkantoor in de buurt van Helsinki, wil aangenaam en tijdloos licht creëren voor langdurig plezier.Houten lampenkappen met de nieuwste technologie

Tunto creëert innovatieve lichtoplossingen die hout combineren met de nieuwste verlichtingstechnologie. Het Finse bedrijf met hoofdkantoor in de buurt van Helsinki, wil aangenaam en tijdloos licht creëren voor langdurig plezier.

Het bedrijf wordt geleid door de oprichter Mikko Kärkkäinen, die ook een bekroonde ontwerper is. De naam van het bedrijf is afgeleid van de Finse term: Tunto = gevoel. En dat is wat Tunto met hun lichten in de waarnemer wil triggeren. Een aangenaam gevoel gecreëerd door licht.

Duurzame hulpbronnen

Zorgvuldig geselecteerd en vakkundig verwerkt hout is het belangrijkste materiaal en de inspiratiebron voor Tunto. Het gebruikte hout wordt met de hand geplukt, om de best mogelijke kwaliteit te garanderen en om een verantwoord bosbeheer te ondersteunen.

Technologie in focus

Naast het uitstekende hout gebruikt Tunto uitsluitend de nieuwste LED- en OLED-technologieën voor de verlichting. Ze zijn voorzien van gebruiksvriendelijke, aanraakgevoelige schakelaars en worden draadloos bediend.

De door Tunto ontworpen lampen worden in de eigen werkplaats in Järvenpäää met veel handgemaakt en ambachtelijk vakmanschap vervaardigd.

Website van Tunto


De belangrijkste ontwerpers