TASCHEN Duitsland - Bibliotheca UniversalisCompacte culturele metgezel

De populaire "Bibliotheca Universalis" serie van Taschen Verlag is een compacte culturele metgezel. De volumes worden gekenmerkt door hoogwaardige illustraties en interessante teksten.

Bijna 100 van de favoriete titels van de uitgeverij zijn samengesteld voor deze speciale serie. Ze zijn over het algemeen drietalig, met teksten en aanduidingen in het Engels, Duits en Frans. Sommige boeken worden ook in het Spaans, Italiaans en Portugees uitgegeven. De serie "Bibliotheca Universalis" gaat over kunst, architectuur, design, design, fotografie en nog veel meer - het scala aan onderwerpen is breed. Lees over spannende inhoud zoals "100 interieurs over de hele wereld", "Design of the 20.Century", "The Male Nude" of "Van Gogh - alle schilderijen". U kunt uw eigen bibliotheek van kunst, cultuur en lichaamscultus samenstellen uit de verschillende titels.

Historisch erfgoed

De naam "Bibliotheca Universalis" is niet onbekend. In 1545 stelde de Zwitser Conrad Gessner een alfabetische bibliografie samen van alle bekende boeken in het Latijn, Grieks en Hebreeuws. Gessner, arts, onderzoeker, bibliograaf en filoloog, noemde dit historische werk "Bibliotheca Universalis". Het kwam voort uit de angst dat bibliotheken en de literatuur die zij bevatten vernietigd zouden kunnen worden.