Fabrikant banier - Steng Licht - 3840x1440
Steng Licht

Steng Licht

Steng Licht producten zijn 'Made in Germany' en worden over de hele wereld verkocht. De meeste producten van Steng Licht zijn eigen creaties. Dit weerhoudt hen er echter niet van om samen te werken met ontwerpers uit de hele wereld.


Geen producten gevonden

Geschiedenis: Vier generaties licht

Enthousiasme voor technologie, fascinatie voor elektriciteit en diepgaande interesse in verlichting waren voor Carl Steng aanleiding om in 1911 een gespecialiseerd verlichtingsbedrijf op te richten - in een tijd dat huizen en straten nog door gas werden verlicht.

Zijn zoon, Hans, leidde de zaak met succes door de moeilijke naoorlogse periode en het tijdperk van het Duitse economische wonder. In 1972 ging de verantwoordelijkheid over op de derde generatie van de familie, op Peter Steng, kleinzoon van de oprichter. In navolging van de innovatieve voetstappen van zijn voorouders was hij al vroeg voorstander van laagspanningsverlichting.

De ontwikkeling van baanbrekende systemen die hoogwaardige engineering combineren met een aantrekkelijk design leidde tot vele nationale en internationale onderscheidingen.

Firmengebaeude Cannstatt 1913

Andreas Steng, die de vierde generatie van de familie vertegenwoordigt, trad in 1997 toe tot het senior management team en verwierf de eigendom in 2004.
Het Steng succesverhaal toont aan dat traditie en vooruitgang elkaar niet uitsluiten. Alle Steng lampen worden geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen in Duitsland.

Bedrijfsprofiel

In de vestiging in Stuttgart is een team van ongeveer 30 medewerkers werkzaam in ontwikkeling, verkoop, marketing, marketing, productie en logistiek - allemaal onder één dak.

Steng Licht producten zijn 'Made in Germany' en worden over de hele wereld verkocht - hun belangrijkste markten zijn Duitsland, de VS, Australië, de Benelux, Scandinavië en Zwitserland.

De meeste producten van Steng Licht zijn eigen creaties. Dit weerhoudt hen er echter niet van om samen te werken met ontwerpers uit de hele wereld. Succesvolle voorbeelden zijn het optimale assortiment, ontworpen en bedacht door Ulirch Reichart uit Oostenrijk, Lumo, ontworpen door Serge Cornbellissen uit België, Lightness en Lumelnnium, ontworpen door Henk Stallinga uit Nederland of de succesvolle samenwerking met Stefanie Hering, Berlijn. En niet te vergeten Sign, een van hun altijd groene producten - ontworpen door Franz Weigand uit Stuttgart. Zoals bij veel Steng creaties is het Sign assortiment grotendeels onveranderd gebleven sinds de oorspronkelijke productie in 1988, wat getuigt van zijn tijdloze aantrekkingskracht. In de afgelopen decennia zijn Steng producten onderscheiden met een groot aantal internationale designprijzen.

Steng Licht is een traditioneel familiebedrijf. De familie Steng is volledig eigenaar van alle aandelen.

Website van Steng Licht


Designers