Skultuna

Skultuna produceert in de gelijknamige stad sinds meer dan 400 jaar. De fabrikant Skultuna produceert de klassieke stukken van morgen met respect voor kwaliteit, functie en design.Skultuna produceert in de gelijknamige stad sinds meer dan 400 jaar. De fabrikant Skultuna produceert de klassieke stukken van morgen met respect voor kwaliteit, functie en design.

Het jaar van oprichting van Skultuna was 1607 en in het begin produceerde de fabrikant hoogwaardige messingproducten voor de koning Karl IX. De eerste meesters van de fabrikant werden destijds uit Duitsland en Nederland geroepen, maar de specialisatie van de productie kwam uiteindelijk in Zweden terecht. In de 15e en 16e eeuw was design een onderdeel van het handwerk van het land. Industriële methoden begonnen te bestaan in de late 17e eeuw, het standaardiseren van processen en benaderingen - dat is wat tegenwoordig bekend staat als de industrie.

Traditie en moderniteit

Traditie staat centraal bij Skultuna. Er zijn moderne producten, maar de geest van de fabrikant bestaat al honderden jaren. Reizen door de geschiedenis was vaak moeilijk voor Skultuna, maar de fabrikant woont nog steeds op dezelfde plaats waar het werd opgericht. Sommige grote branden konden Skultuna in de afgelopen eeuwen niet vernietigen.

Terugkijkend ziet Skultuna samenwerking met enkele beroemde ontwerpers. Dat is tot op de dag van vandaag niet veranderd, net als waar het bedrijf is gevestigd: het hart van Zweden.

Website van Skultuna


De belangrijkste ontwerpers