Fabrikanten banner - Schindlersalmeron - 16:6
Schindlersalmerón

Schindlersalmerón

Schindlersalmerón is het ontwerpbureau van de twee ontwerpers en architecten Christoph Schindler en Margarita Salmerón Espinosa, gevestigd in Zürich, Zwitserland. De twee geesten achter Schindlersalmerón zijn ook actief in onderzoek en onderwijs.Schindlersalmerón is het ontwerpbureau van de twee ontwerpers en architecten Christoph Schindler en Margarita Salmerón Espinosa, gevestigd in Zürich, Zwitserland. Opgericht in 2002, is het bedrijf nu gespecialiseerd in de individuele inrichting van kamers, zo komt het meubilair van Google Zwitserland uitsluitend van Schindlersalmerón.

Gebaseerd op de Deense ontwerptaal van de 20e eeuw noemen Schindler en Salmerón Espinosa zichzelf "meubelarchitecten". Aan de ene kant benadrukt de naam dat de constructie centraal staat in het ontwerp en aan de andere kant dat Schindlersalmerón ook meubels ontwikkelt voor specifieke gebouwen en bouwstijlen.

Veel stukken van Schindlersalmerón kunnen door de klant worden aangepast. Daarom heeft het Zwitserse bedrijf de term "mass customisation" bedacht.

Met hun academische opleiding altijd in gedachten zijn de twee mensen achter Schindlersalmerón ook actief in onderzoek en onderwijs. Schindler en Salmerón Espinosa streven ernaar om de mogelijkheden en voorwaarden van de architectuur in hun cursussen te integreren. Vakmanschap speelt net zo'n rol als industriële massaproductie. De wederzijdse beïnvloeding van ontwerp, productie en bouwcultuur staat centraal in het onderwijs van de twee ontwerpers.

Schindlersalmerón heeft ook deelgenomen aan de organisatie van workshops voor diverse Europese universiteiten, waar de deelnemers in nauwe samenwerking met een bedrijf hebben geleerd hoe een product vanaf het ontwerp tot en met het realisatieplan tot en met de realisatie zelf te verzorgen.

Website van Schindlersalmerón


Designers