Ruckstuhl

De tapijtenfabriek Ruckstuhl produceert sinds 1881. Jaar hoogwaardige tapijten van natuurlijke vezels. Het familiebedrijf heeft wereldwijd naam gemaakt met exclusieve tapijten.De tapijtenfabriek Ruckstuhl in het Zwitserse Langenthal produceert al sinds 1881. Jaar hoogwaardige tapijten van natuurlijke vezels. Het familiebedrijf heeft wereldwijd naam gemaakt met zijn exclusieve textiele vloeren. Ruckstuhl tapijten kunnen zowel in woonkamers als in openbare ruimtes worden gebruikt en zijn in tal van kantoren en vergaderzalen van bekende bedrijven te vinden.

Ruckstuhl heeft ongeveer 80 medewerkers in dienst. Samen transformeren ze "natuurlijke grondstoffen tot culturele waarden" in Langenthal. Het materiaal van het textiel is van groot belang voor de Ruckstuhl-filosofie. De belangrijkste hulpbron is de natuurlijke, regeneratieve dierlijke of plantaardige vezel. Het materiaalassortiment is veelzijdig en omvat o.a. kokos, sisal, jute, katoen, papiergaren, linnen, zuiver scheerwol en ross- en geitenhaar.

Gevraagd naar de gebruikte materialen legt het bedrijf uit: "Natuurlijke vezels zorgen voor een aangenaam ruimteklimaat, brengen warmte en comfort, en zijn langlevend; ze verouderen mooi en zorgen voor een vertrouwde omgeving door hun aardigheid en authenticiteit.

Bovendien kunnen natuurlijke vezels zonder problemen worden verwijderd. Ruckstuhl's natuurvezel tapijten hebben een unieke verbinding tussen functie en esthetiek. Materiaal, structuur en kleur bieden samen een harmonische en op elkaar afgestemde uitstraling.

Op deze manier bieden ze niet alleen levendige oppervlakken en een rijkdom aan kleuren, maar ook een tijdloos, ingetogen design. Aan de functionele kant is het textiel zeer resistent en heeft het een lange levensduur. De productie vindt plaats op zware weefgetouwen om de dichte structuur en het hoge gewicht van elk tapijt te garanderen.

Bovendien worden alleen eersteklas garens gebruikt - garens die gebruikt worden voor het weven en tuften. Het bedrijf Ruckstuhl werd in 1881. Opgericht door Moritz Ruckstuhl, die zich richtte op het werken met natuurlijke materialen voor hoogwaardige vloeren. De aanvankelijke productie van kokosmatten werd tijdens de oorlog aangevuld met papiergarens.

Later werden er nog andere materialen zoals wol of sisalgaren aan toegevoegd. In de jaren zeventig werd de traditionele weverij vervangen door tufting, een uitbreiding van de beschikbare materialen, zodat producten van zuiver scheerwol het grootste deel van het huidige assortiment uitmaken. In 1985 werd Peter Ruckstuhl de manager van het bedrijf in de vierde generatie. Vandaag de dag is Ruckstuhl een internationaal erkend bedrijf dat zijn export in de afgelopen decennia aanzienlijk heeft uitgebreid.

Bovendien heeft Ruckstuhl showrooms in Milaan, Parijs en New York. Het hoofdassortiment van Ruckstuhl bestaat uit tapijten, die zijn onderverdeeld in vijf collecties. De verdeling is eenvoudig te maken van de vijf belangrijkste middelen:

kokosnoot, sisal, wol, linnen, hout. Daarnaast is er de collectie "plus", die de creaties van externe ontwerpers omvat. Ruckstuhl concentreert zich nu op een ander productgebied. Door het toegenomen gebruik van harde vloeren zijn er de laatste jaren akoestische problemen ontstaan in openbare ruimten, kantoren en woonkamers. Samen met de internationaal gerenommeerde architect en ontwerper Matteo Thun en de akoestiekexpert Dr. Christian Nocke zocht Ruckstuhl naar oplossingen die voldoen aan de eisen van ruimte-akoestiek en productdesign. Het resultaat van deze inspanningen was de Panello-collectie die in 2007.

Website van Ruckstuhl


De belangrijkste ontwerpers