Rosti Mepal - 60 jaar Margrethe Collectie

16:6
Filter 

Kleuren  
Hoofdcategorie  
sorteren: Populariteit  


Deze klassieker viert zijn 60ste naamdag: De Margrethe mengkom van Rosti Mepal. De designklassieker werd wereldberoemd door het Deense designduo Sigvard Bernadotte en Acton Bjørn, die in de jaren 50 de mengkom ontwikkelde.

In 1954 werd de mengkom vernoemd naar de Deense koningin Margrethe, de nicht van Sigvard Bernadotte, en in drie verschillende maten gepresenteerd op de internationale markt met deze klinkende naam. De populaire en bestendige mengkom is vandaag de dag verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Het jaar 1947 is het jaar waarin de eerste initiatieven voor de ontwikkeling van een aantal functionele mengkommen werden genomen. Stabiliteit, stapelbaarheid, veilige houvast, eenvoudige lediging en reiniging waren daarbij de belangrijkste kwaliteiten die een mengkom moet hebben. 1949 was toen het ontwerpduo Acton Bjørn en Sigvard Bernadotte begonnen met het ontwerpen van de kom. De eerste productie van de mengkom begon in 1950. Omdat Sigvard Bernadotte de oom was van de prinsen Margrethe (later de koningin van Denemarken), stelde hij voor om de kommen naar zijn nichtje te noemen. Het Deense koningshuis echter pas in 1954 met de massaproductie van de kom in drie verschillende maten. Twaalf jaar later, in 1966, werden de mengkommen verbeterd met een rubberen ring en werd het assortiment uitgebreid met nieuwe maten.

Om de 60ste naamdag te eren, zijn er speciale jubileumsets met meer praktische voordelen.


Designers