Rosenthal - Roro Collectie

Rosenthal - Roro collectie - banner - 16:6


Varkensversiering door Sebastian Herkner

Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van Philip Rosenthal (1916-2001) ontwierp de ontwerper Sebastian Herkner een collectie die het varken - een symbool van geluk, voorspoed en kracht - in beeld brengt. Roro, ooit het varken in de fabriek van Rosenthal in Rothbühl, die daar vroeger een kleine beroemdheid was, werd de peetvader van het ontwerp. Door een verloren weddenschap met Philip Rosenthal moest de architect Walter Gropius een stabiel ontwerp voor Roro leveren. Dus ging hij aan het werk en tekende een stijlvolle overdekking met kraam in de Bauhaus-stijl met grasland om te grazen. Helaas is het ontwerp nooit in de praktijk gebracht, maar het verhaal is toch onderhoudend.

"De karakteristieke neus is voldoende om een varken in het object te herkennen. Sebastian Herkner

RORO is een eerbetoon aan de bijzondere vriendschap tussen Rosenthal en Gropius, gemaakt van porselein. Of het nu als decoratief object of als klassieke spaarvarkensbank is, Roro van Sebastian Herkner betrekt nu elke woonkamer en verrast jong en oud.

Naast de sculpturale Roro figuren van Sebastian Herkner heeft de ontwerper Ewelina Wisniowska zich ook aan het populaire motief gewijd en de mascotte van het bedrijf vereeuwigd in het decor Palazzo Roro voor de serie TAC tafelgerei.


Designers