Riedel - Sommeliers Glass Serie
Riedel - Logo

Riedel

Het traditionele Oostenrijkse bedrijf Riedel, gevestigd in Kufstein in Tirol, produceert al sinds het midden van de 18e eeuw glazen. Het bedrijf is familiebezit en wordt geleid door elf generaties.

Filter 

Aanbieding
sorteren: Populariteit  


Tijdloze bril van Riedel, de wereldmarktleider op het gebied van wijnglazen

Het traditionele Oostenrijkse bedrijf Riedel, gevestigd in Kufstein in Tirol, produceert al sinds het midden van de 18e eeuw drinkglazen en andere soorten glazen en is sindsdien in familiebezit.
Riedel onderscheidt zich door een indrukwekkend verleden en een succesvol heden. Het bedrijf werd in 1756 opgericht door glasproducent Johann Leopold Riedel in Bohemen. Zijn voorouders waren glashandelaren die door Europa reisden. In de daaropvolgende decennia werd het glaswerk van Riedel meer en meer bekend en de mannen van de familie Riedel werden benoemd tot koningen van glas uit het Jizera gebergte.

Het bedrijf overleefde het einde van de monarchie, inclusief de sociale omwentelingen in de Eerste Republiek en de gevolgen van de wereldwijde economische crisis. Na de Tweede Wereldoorlog werd de familie Riedel onteigend en Walter Riedel, 8e generatie van het bedrijf, werd tien jaar in Rusland gevangen gehouden. Zijn zoon, Claus J. Riedel, ontsnapte in 1946 door uit een trein te springen, terwijl hij naar Duitsland terugkeerde voor repatriëring.

De eerste Riedel-wijnbril

Ondersteund door de Tiroolse glasproducent Swarovski, die de familie Riedel uit Bohemen kende, slaagde Claus Riedel er in 1956 samen met zijn vader Walter, die uit Russische gevangenschap was teruggekeerd, in om de failliete "Tiroler Glashütte" over te nemen. Uiteindelijk creëerde Claus Riedel in 1973 de baanbrekende nieuwigheid, die vandaag de dag nog steeds met Riedel wordt geassocieerd en die het bedrijf wereldberoemd heeft gemaakt: wijnvriendelijk, handgemaakt en mondgeblazen glas - de eerste Riedel wijnglazen.

In 2004 nam Riedel het Duitse glasbedrijf F.X. Nachtmann over met de merken Nachtmann en Spiegelau Glas. Riedel wordt nu beschouwd als wereldleider in de productie van functioneel glas. Vandaag de dag zijn de Riedelglazen, wijnglazen, waterglazen en bierglazen in vele tijdloze en moderne variaties - allemaal online verkrijgbaar in de Connox shop. In 2015 werd Riedel als enige Oostenrijkse onderneming opgenomen in de prestigieuze Franse vereniging Comité Colbert. Riedel Glas, dat in de tiende en elfde generatie is aangekomen, is een traditioneel familiebedrijf gebleven, waarvan de Oostenrijkse wortels ook in de toekomst de koers zullen blijven bepalen.

Website van Riedel