Paola SuhonenOntwerper Paola Suhonen

Paola Ivana Suhonen is een in Helsinki geboren ontwerper, modeontwerper en filmmaker. De Fin haalt haar inspiratie uit sombere landschappen, Scandinavische mythologie en Westerse romantiek.

Paola Suhonen werkt voornamelijk voor haar modemerk Ivana Helsinki. Het familiebedrijf legt de nadruk op exclusiviteit en kwaliteit: alleen unieke stukken die in kleine oplages worden gemaakt met alle breisels uit Finland en Lapland. Ivana Helsinki was het eerste Scandinavische modemerk dat deelnam aan de Paris Fashion Week en heeft meegewerkt aan talrijke projecten waar mode, design en kunst worden gecombineerd.

Het snijpunt van verschillende interesses is ook terug te vinden in Suhonen's CV: ze studeerde af aan de University of Arts and Design in Helsinki en studeerde ook aan het prestigieuze American Film Institute. Ivana Suhonen maakt niet alleen mode, want ze is ook filmmaker en ontwerpt producten voor internationale bedrijven. De mix van heden en verleden is belangrijk voor de getalenteerde Finse allrounder: dat zie je aan de combinatie van smaakvolle, gedetailleerde verfijning met heldere, eigentijdse charme.

Bedrijven voor wie Suhonen heeft gewerkt in productontwikkeling en print/conceptontwerp zijn onder andere Head Snowboards, Google, Swarovski, Coca-Cola, Canon, Artek, Amnesty International, Jalo en nog veel meer.

Website van Paola Suhonen


Merken