• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Carlo Mollino


Carlo Molino

Carlo Mollino, geboren in 1905 als zoon van de populaire Turijnse constructeur Eugenio Mollino, studeerde aan het Instituto Superiore di Architettura in Turijn, Art-History en Architectuur. Na zijn afstuderen in 1931 werkte hij eerst voor zijn vader. Mollino schreef voor tijdschriften en kranten over de thema's kunst en cultuur naast zijn werk als architect in die tijd.

Mollino wordt beschouwd als universeel getalenteerd en zijn kracht ligt niet alleen op het gebied van architectuur en meubelontwerp, maar ook op het gebied van fotografie, recordauto-ontwerpen, diverse optredens op de 24 uur van Le Mans en aerobatics.

Veel van zijn architectuurontwerpen zijn echter niet uitgevoerd. Niet zozeer zijn ontwerpen van interieurinrichting: met de door Mollino gepatenteerde verwerking kon multiplex worden afgekoeld, waardoor veel innovatieve objecten ontstonden die vandaag de dag de trend zetten voor de "Organic Designs". Zijn meubelontwerpen bereiken internationale recordprijzen, waarbij ze in die tijd in een gereduceerd aantal of als unieke stukken werden geproduceerd: een Carlo Mollino tafel, ontworpen in 1949 bijvoorbeeld, werd in 2005 door Christie's geveild voor 3.8 miljoen dollar.

Carlo Molino passeerde in het jaar 1973.


Merken