Aleksi KuokkaGeen producten gevonden
Aleksi Perälä

Aleksi Kuokka, geboren Aleksi Perälä in Perkano, Finland in 1978, werkt als freelance industrieel ontwerper over de hele wereld.

Aleksi Kuokka is een van de drijvende krachten achter de nieuwe generatie Finse ontwerpers. Zijn ontwerpen komen voort uit het perspectief van communicatie. Kuokka werkt onder andere als partner bij Avian! Ontwerpstudio. Naast Iittala heeft hij al samengewerkt met Finlayson, Nokia, Ramirent, SIS Deli, Tapiovaara en Woodnotes. Voor Iittala ontwierp hij het Ote Glass en was hij betrokken bij de ontwikkeling van de Sarjaton Collectie.

Aleksi Kuokka legde uit over zijn ontwerp van de Sarjatonbril voor Iittala: "Traditioneel Fins design heeft niet alleen een puristische en minimalistische vorm, maar ook het vermogen om de gedachten en bedoelingen van de kunstenaar te ontroeren. Bij het maken van de Sarjatonbril wilde ik een vrije lijn gebruiken en terugkeren naar een eerder artistieke manier van werken. Computergebaseerde ontwerpen zijn evenwichtig en zuiver, maar ze hebben niet de ziel van een vrije tekening.

Website van Aleksi Kuokka


Merken