Norman Kopenhagen - Tijdperk

Klassiek, vriendelijk, nostalgisch en bochtig. Zo kan de collectie hoge en lage loungestoelen ontworpen door Simon Legald voor Normann Copenhagen het beste worden omschreven.


Moderne Club Chair in Retro-Design

De Era meubelen zijn ontworpen door Simon Legald en enthousiasmeren door een uitnodigend en nostalgisch gebogen design dat nog steeds bijzonder tijdloos is. Dit ontwerp is een hommage aan het klassieke Deense meubelontwerp. In het begin was het doel om een volledig nieuwe Club Chair te creëren die generaties lang meegaat door zijn eenvoud, veelzijdigheid, esthetiek en lange levensduur.

"Het duurde lang voordat de verhoudingen en de wisselwerking tussen de zachte rondingen en strakke lijnen van de schelp perfect waren. Daarom was het van groot belang dat de bekleding en de naden met de hoogste nauwkeurigheid zijn gerealiseerd. Mijn doel was om individuele stoelen te creëren, met elk een eigen karakter. Dit heb ik verkregen met de variaties tussen de hoge en lage versies en met de verschillende frames. Zo zijn de houten frames bijvoorbeeld vlak en geven ze warmte, terwijl de dunnere, ronde stalen en chromen frames eerder een industriële uitstraling hebben. Het frame van de Rocking Chair is daarentegen een onverwacht en speels alternatief voor een Lounge Chair" � Designer Simon Legald.