Fabrikant banner - Naim Audio, 16:6
Naim Audio - Logo

Naim Audio

De oorspronkelijke uitvoering van muziekstukken zo realistisch mogelijk reproduceren - dat is het belangrijkste doel in de ontwikkeling van Naim-muzieksystemen sinds hun oprichting in 1973 door Julian Vereker.Naim: Dompel jezelf onder in een intensieve geluidservaring

Het verhaal van Naim begint met Julian Vereker, een autocoureur en elektrotechnicus met een grote passie voor muziek uit de jaren zestig en zeventig. Omdat hij de mogelijkheden van het afspelen van de grote albums en het opnemen van live-sessies thuis zeer onbevredigend vond, begon hij zijn eigen versterkers en luidsprekers te ontwikkelen. Hiermee is de basis gelegd voor een serie legendarische en bekroonde hifiproducten. De officiële stichting dateert uit 1973 en begon in Salisbury, UK.

"De stem van Naim

De oorspronkelijke uitvoering van muziekstukken zo realistisch mogelijk weergeven - dat is sinds het begin het belangrijkste doel bij de ontwikkeling van Naim-producten. De intensieve geluidservaring is bedoeld om een sterke emotionele band te creëren tussen de luisteraar en de muziek.

Naim is gebaseerd op 4 principes waarvan zij de basis hebben gemaakt en die terug te vinden zijn in alle Naim producten:

1. Ruimte - Alle geluidsrelevante componenten worden afzonderlijk van elkaar geïnstalleerd - dit minimaliseert de interferentie en zorgt voor een hoge signaalbetrouwbaarheid.

2. Elektronische schakelingen beïnvloeden elkaar niet en zorgen zo voor een hoge mate van reproductie die overeenkomt met het origineel.

3. Materiaal - Alle gebruikte materialen zijn van uitstekende kwaliteit in termen van functionaliteit en esthetiek.

4. Technologie - Naim is altijd op zoek naar manieren om innovatie in elektronica, software, mechanica en akoestiek in balans te brengen.

Door deze vier principes consequent en zorgvuldig toe te passen, stellen we de luisteraar in staat om alle tonen als onderdeel van een geheel waar te nemen en zo een muzikale uitvoering te ervaren die verder gaat dan puur geluid.
Een van Naim's leidende principes: Laat de stem van Naim je meenemen in de muziek..... Go Deeper.

Website van Naim Audio