MT - Masking Tape

De klassieke Masking Tape van de Japanse fabrikant Kamoi Kakoshi werd oorspronkelijk gebruikt in Latijns-Amerikaanse lakateliers om te voorkomen dat bepaalde onderdelen gekleurd raken.De klassieke Masking Tape van de Japanse fabrikant Kamoi Kakoshi werd oorspronkelijk gebruikt in Latijns-Amerikaanse lakateliers om te voorkomen dat bepaalde onderdelen gekleurd raken. In de loop der tijd hebben fans van de eenvoudige tape uit rijstpapier nieuwe gebruiksmogelijkheden ontwikkeld en zijn ze de Masking Tape als decoratiemateriaal gaan gebruiken.

De geschiedenis van de Masking Tape begint in 1923: Het bedrijf Kamoi Kokashi wordt opgericht. De Japanse fabrikant is gespecialiseerd in de productie van maskeertape van traditioneel "Japans papier" - een papier dat met de hand gemaakt is van Aziatische struiken. Omdat het natuurlijke papier uitstekende eigenschappen bezit (het kan worden verwijderd zonder sporen na te laten), werd Kamoi Kokashi al snel een populaire leverancier van maskeertape. Oorspronkelijk werd de tape vooral gebruikt in lakateliers: gevels, auto's en meubels werden perfect bewerkt met het Japanse papier van Kokashi. Het Japanse bedrijf leefde vele succesvolle decennia met hun expertise in de productie en verwerking van de maskeertape.

In de zomer van 2006 ontving de Japanse fabrikant Kamoi Kakoshi een bericht van liefhebbers van de filigraan tape: Ze gebruikten de tape voor decoratieve doeleinden in verband met het ontwerp van een boek en wilden een rondleiding door de tapefabriek maken. Kort daarna ontving Kamoi een editie van het boekje "Little Press" dat is ontworpen met Masking Tapes.

De ontwerpers van het boek kwamen al snel naar de fabriek van de Masking Tapes en vroegen de fabrikanten om meer kleuren te produceren. De rest is geschiedenis: aanvankelijk werden 20 verschillende heldere en elegante kleurvariaties gelanceerd, die perfect voldeden aan de kwaliteiten van het filigraan rijstpapier. Inmiddels is Masking Tape verkrijgbaar in tal van andere kleuren en met de meest uiteenlopende motieven en patronen.

Om de tapes te gebruiken voor decoratieve doeleinden maakte Masking Tape uiteindelijk verder beroemd dan de Japanse grenzen: De fabrikant was inmiddels aanwezig op gerenommeerde meubelbeurzen in Europa. Het Kamoi Museum opende zijn deuren in een oude fabriek in de Japanse provincie Okayama in 2012.. Vele exposities in andere steden zoals Tokio, Kyoto, Seoul of Bangkok maakten Masking Tape verderop in de wereld van insiders beroemd. Kamoi presenteerde nieuwe ideeën van de tape op de "mt Expo" in Shibuya door middel van het omzetten van de Masking Tape in een integraal onderdeel van de architectuur van muren en meubels.

Dit is hoe meer en meer particulieren dit herkennen: De Masking Tape biedt tal van gebruiksmogelijkheden met zijn zachte kleuren en de eigenschappen van het filigraan rijstpapier. Het laat geen sporen na wanneer het wordt verwijderd, men kan erop schrijven, het vullen met andere stickers, er geschenken mee bedekken en het ook gebruiken om notities op de koelkast te plakken.

Website van MT - Masking Tape