• Gratis verzending vanaf 60 €
  • 100% klimaatneutrale verzending
  • 30 dagen retourrecht

Menu - Umanoff Collectie

Menu - Umanoff Collectie


Meubilair en woonaccessoires van luxe materialen

Menu's Umanoff Collectie actualiseert klassieke ontwerpen met behulp van luxueuze materialen zoals messing, marmer, leer en notenhout. Achter de ontwerpen zit Arthur Umanoff, een Amerikaanse industrieel ontwerper uit de jaren '50 en '60. Als een van de pioniers van de wereldwijde designbeweging heeft Umanoff verfraaiing en franje vermeden en in plaats daarvan gekozen voor een strakke, gestroomlijnde look voor zijn ontwerpen.

Ondanks de strakke vormentaal overtuigen de objecten van Umanoff met een tijdloze, warme uitstraling en subtiele functionaliteit. Het resultaat zijn unieke meubels en accessoires die charme en elegantie verlenen aan zowel privé als openbare ruimtes: of het nu gaat om een wijnrek met flessenhouders van leer, hoge plantenpotten van rotan of slanke hangers van messing met details van notenhout.

Arthur Umanoff was ervan overtuigd dat design niet alleen mooi en functioneel moet zijn, maar ook toegankelijk. Met behulp van natuurlijke materialen en geactualiseerde methoden om traditionele meubels te herdefiniëren, creëerde hij veelzijdige ontwerpen voor het huis.