Menu - Nepal Projecten

Menu - Nepal Projecten Categorie Projecten


Traditioneel handwerk &Şcandinavisch design

Het Nepal Project is een samenwerking tussen Menu, diverse ontwerpstudio's en lokale ambachtsbedrijven in Nepal. Het doel is om nieuwe banen te creëren voor vrouwen met eerlijke arbeidsomstandigheden en om het lokale vakmanschap te helpen.

Nepal Projects is gegroeid vanuit onze wens om Menu te gebruiken als platform om een positief verschil te maken. Veel jonge Nepalese vrouwen uit arme gezinnen lopen het risico om in de prostitutie terecht te komen. Door middel van onderwijs voor kinderen en werkgelegenheid voor jonge vrouwen bieden wij een goed en levensvatbaar alternatief. De Nepal Projects is onze manier om groot vakmanschap te vieren en tegelijkertijd kwetsbare werknemers te helpen een betere toekomst voor henzelf en hun families veilig te stellen. Bjarne Hansen, eigenaar en oprichter van Menu A/S

Handgemaakt ontwerp uit Nepal

De 4 Design Studio Norm Architecten, Note Design Studio, Afteroom en A hint of Neon hebben hun krachten gebundeld om - in samenwerking met Nepalese ambachtslieden - een collectie te creëren met exclusieve, handgemaakte ontwerpen voor Menu.
Kwaliteitsproducten die de kloof tussen traditioneel handwerk en de esthetiek van het minimalistische Scandinavische landschap overbruggen, ontstaan in samenwerking met lokale kleermakers, wevers en timmerlieden.

De Nepal Collectie by Menu omvat diverse accessoires en textiel die genieten van een gereduceerd Scandinavisch design en hoge kwaliteit.

Website van Menu - Nepal Projecten


 

Nepal Project by Menu - Ambachtelijk &ontwerp voor een goede zaak

Het Nepal Project is een samenwerking tussen Menu, de ontwerpstudio's Norm Architecten, Note Design Studio, Afteroom en A hint of Neon, evenals traditionele Nepalese ambachtelijke bedrijven. Het doel is om eerlijke werkomstandigheden voor Nepalese vrouwen te creëren en een eerbetoon te brengen aan het traditionele vakmanschap.