Magis - Archetoys Collectie

Magis - Archetoys Collectie - Header


Magis Archetoys is een collectie modelauto's, die ook liefhebbers van design in vervoering brengt: De archetypische vorm - de reden voor de naam van de serie - vertegenwoordigt de iconen van de techniek.

Het idee van de Archetoys-collectie van ontwerper Floris Hovers is geïnspireerd op de gedachte om te balanceren tussen werken en spelen. De ontwerper zocht naar herkenbare vormen en kleuren die de gemotoriseerde voertuigen tot unieke stukken zouden transformeren, herkenbaar zelfs als hun ontwerp tot het absolute minimum beperkt zou blijven.

Het resultaat was de Magis Archetoys collectie, inclusief voertuigen in iconische ontwerpen, die ondanks hun gereduceerde vormgeving direct herkenbaar zijn: de beroemde London Busses, New York Taxi's en andere legendes van gemotoriseerde expeditie.

Tijdens het ontwikkelingsproces werden vele factoren beïnvloed die alleen zichtbaar zijn als je wat dichterbij kijkt: emoties, herkenningswaarde, nostalgie en sentimentele gevoelens.... alles wordt vertegenwoordigd door de Archetoys van Magis, die dus veel meer zijn dan eenvoudig speelgoed voor kinderen.