Magis

In 1976 richtte Eugenio Perazza het bedrijf Magis op met het hoofdkantoor in Motto di Livenza, vlakbij Venetië.

Ontdek Magis

Filter 

Kleuren  
Categorie  
Hoofdcategorie  
sorteren: Populariteit  


Ontdek alle collecties en series van Magis

Magis - Italiaans design en internationale veelzijdigheid

In 1976 richtte Eugenio Perazza het bedrijf Magis op met het hoofdkantoor in Motto di Livenza, vlakbij Venetië. Magis ziet zichzelf als een soort productiebedrijf waar de verschillen in taal en stijl van de internationale ontwerpers worden benadrukt en de bepalende factor voor de producten.

Magis is geen productie- en fabricagebedrijf omdat er meerdere specialisten en leveranciers zijn gekozen die hiervoor verantwoordelijk zijn. Bovendien richt Magis zich meer op de mogelijkheden van een flexibele invulling van de ideeën van de ontwerpers en probeert hij hen zo een soort autonomie en onafhankelijkheid te garanderen bij het creëren voor Magis. De oprichter Eugenio Perazza is altijd direct, gepassioneerd en zeer enthousiast betrokken bij het ontwikkelingsproces van de producten.

Naast zitobjecten en meubels biedt Magis een gevarieerde en frisse collectie van alledaagse gebruiksartikelen die gemaakt zijn door gerenommeerde ontwerpers als Konstantin Grcic, Jasper Morrison, Michael Young, Stefano Giovannoni, Marc Newson, James Irvine of Karim Rashid.

In tegenstelling tot Cappelini, Danese Milano, Flos, Kartell of Zanotta behoort Magis niet tot de traditionele, Italiaanse bedrijven uit de jaren '50 en '60 die de grondleggers en oprichters van Italiaans design waren. Maar Magis volgt die traditie en houdt die altijd in het achterhoofd, en sinds 1976 wordt zijn eigen, onderscheidende manier van werken ingekort. Daarbij richt Magis zich vooral op de materialen kunststof en metaal waarmee ze voortdurend nieuwe en innovatieve producten uitbrengen.

Succesvolle producten van het bedrijf zijn naast de beroemde barkruk Al Bombo van Stefano Giovannoni (1997), de flessenplank Bottle (1994), de stoel en armstoel Air (2003) van Jasper Morissonor, de stoel en armstoel Air (2003) van Konstantin Grcic de klaptafel en stoel Aida van Richard Sapper (2002), om maar een paar te noemen.

Website van Magis


 

Video van de Design Mijlpalen van de fabrikant Magis

Een ontwerpverhaal: Magis producten van 1976 tot vandaag..... de bekendste ontwerpen van het Italiaanse bedrijf zijn geanimeerd en spelen de hoofdpersonen in chronologische volgorde.

De belangrijkste ontwerpers