Lyon Beton - Stedelijke collectie

Lyon Beton - Urban Collection - banner


Ontwerper Bertrand Jayr is een expert in beton. Voor de Urban Collection van Lyon Beton ontwierp de Fransman een grote verscheidenheid aan producten van dit archaïsche materiaal.

De Lyon Beton Urban Collection omvat verschillende producten, variërend van een bloempot, een toiletrolhouder tot een foto van beton. De producten van Bertrand Jayr hebben een speciale manier om te integreren in de inrichting door alledaagse voorwerpen een nieuwe materialiteit en industriële indruk te geven.

Humor en rebellie zijn inherent aan veel sculpturale betonnen kunstwerken van Jayr. Ze zijn in hoge mate grafisch aanwezig zonder ooit het beoogde gebruik uit het oog te verliezen. De combinatie van vorm en functie biedt vaak zelfs aspecten die maatschappelijk kritisch zijn of reflectie stimuleren door hun morele waarde.

Betonproducten met karakter

Hoewel het beton van de Urban Collection van Lyon Beton en Bertrand Jayr een ongewoon materiaal is voor alledaagse voorwerpen, heeft het heel wat voordelen. Beton heeft de perfecte eigenschappen voor een vrije vormgeving van oppervlakken en vormen. Zelfs voor degenen die we niet verwachten:

Zelfs foto's kunnen worden gemaakt van de ruwe grondstof. Met zijn tijdloze eenvoud biedt beton goede voorwaarden voor gebruik binnen en buiten. Door het productieproces heeft elk stuk van de Lyon Concrete Urban Collection kleine verschillen en is dus uniek. Kleine luchtbelletjes en kleine kleurverschillen geven elk product persoonlijkheid en karakter.