L&Z

L&Z werd opgericht door Daniel Lorch en Aidin Zimmermann in 2010. Het Berlijnse bedrijf ontwikkelt eenvoudige en vanzelfsprekende producten voor het hedendaagse werk en leven.Mensen werken aan de keukentafel en eten vandaag de dag aan het bureau. De dingen worden kleiner, handiger en sneller, mensen worden flexibeler en spontaner. De dingen die we in het leven gewend zijn veranderen, oude gedragspatronen lossen op. Bewustzijn en denken passen zich aan. Nieuwe werkomstandigheden en communicatiegewoonten veranderen de eisen die wij stellen aan producten, waarvan het conventionele gebruik altijd al vanzelfsprekend is geweest. Daniel Lorch en Aidin Zimmermann gaan deze ontwikkelingen aan met hun merk L&Z. L Z. L&Z vraagt zich af: Hoe kan een tafel, plank of boek aannemelijk blijven? In welke nieuwe behoeften kan worden voorzien?

Het bedrijf L&Z, opgericht in 2010 in Berlijn, heeft als doel producten te lanceren die dit proces op een intelligente manier aanpakken, erop reageren en daarbij een eenvoudige productie, materiaalefficiëntie en ergonomie hebben, maar toch voldoen aan hoge kwaliteitsnormen en schoonheid met betrekking tot hun design. Producten die op een traditionele en moderne manier zijn toegewijd aan de principes van functionaliteit en hoge kwaliteit, maar die nog steeds doorbroken worden door irrationele momenten.

L&Z produceert praktische en betaalbare dingen die in de laatste bewerkingsstap verrijkt zijn met een karakteristieke, subjectieve toets, waardoor hun relatie met mensen die de kale functionaliteit net zo onbevredigend vinden als pure decoratie.

Website van L&Z


De belangrijkste ontwerpers