Korn Produkte

Jochen Korn staat voor octrooi-oplossingen die duurzame waarden creëren tussen functionaliteit en esthetische kwaliteit.Jochen Korn staat voor octrooi-oplossingen die duurzame waarden creëren tussen functionaliteit en esthetische kwaliteit. Naast vele remittance werken en productstudies heeft hij eigen ontwerpen ontworpen, hoogwaardige designproducten, die hij samen met lokale partners en maufacturers produceert en verkoopt.

Constituerend op het vak van zijn solide meubelmaker zocht hij naar een versterking van zijn artistieke vaardigheden aan de Work Academy en het College for Arts in Kassel. Als afgestudeerd productontwerper en gecertificeerd kunstenaar in handwerk heeft hij het spectrum van zijn ontwerpen en voordelen vergroot.

Van het individuele unieke meubilair tot het in serie vervaardigde medicijnproduct, of het nu gaat om een pragmatische ruimteoplossing of de orkestratie van kantoren, apotheken of dokterspraktijken, Jochen Korn beantwoordt veel ontwerpvragen vanaf het idee tot aan de realisatie.

"Een ontwerpvooruitgang evolueert in de bewustwording van de mensen, die kan worden geïnspireerd door goed ontworpen werken", zegt Korn. Voor hem is de omgeving van de producten, de verpakking, de productafbeelding en vooral de bemiddeling van het handwerk van toegevoegde waarde.

In een onderzoeksproject aan de universiteit experimenteerde Kassel Korn jarenlang met een nieuw speciaal beton. Het beton kan diepgaand, absoluut gelijkmatig en knuffelig ontworpen worden. Het potentieel van dit materiaal stelt hem niet alleen in staat om te experimenteren, maar ook om de realisatie van speciale oplossingen in de woonomgeving te demonstreren, zoals het spectrum aan producten en ideeën.

Website van Korn Produkte


De belangrijkste ontwerpers