Karimoku New Standard

De geschiedenis van Karimoku, een van de belangrijkste houten meubelfabrikanten van Japan, begon in 1940. Shohei Kato richtte het bedrijf op in een kleine timmerwerkplaats in Kariya, in de prefectuur Aichi.Karimoku Furniture, Inc. nodigde Teruhiro Yanagihara uit om hun onlangs opgerichte dochterbedrijf Karimoku New Standard's als creatief directeur in 2009. Te leiden. Hij moest ideeën van internationale ontwerptalenten verzamelen en bundelen voor Karimoku New Standards. Deze basisbenaderingen hebben het merk ook vooruitstrevend gemaakt.

"Small Object" is het concept van Karimoku New Standard, een uitdrukking die elke dag in het leven van de gebruiker wil worden. Voor hen is het belangrijk om te differentiëren waar er potentieel is en waar er meer kortstondige trends zijn. De selectie van de artikelen werd aangepast aan persoonlijkheden die zich richten op individualiteit. Deze flexibiliteit en functie binnen verschillende levensstijlen zijn echter niet de enige kenmerken van Karimoku New Standard, het zijn veel meer experimentele manieren en methoden die de verwezenlijking van het doel van het vaststellen van nieuwe standaarden vormen.

Oorsprong

De geschiedenis van Karimoku Furniture, Inc., een van de grootste houten meubelfabrikanten van Japan, begon in 1940. Shohei Kato richtte het bedrijf op in een kleine timmerwerkplaats in Kariya, in de prefectuur Aichi. Kort daarna verwierf hij een houten bedrijf waarvan het werk terug te voeren is op het Edo-tijdperk.

Kennis op het gebied van houtverwerking, oppervlaktebehandeling en schilderen aangepast aan nieuwe technologieën is vervolgens verzameld door verschillende coöperaties. Naoorlogse, garenspinmachines ondersteunden de Japanse reconstructie, naaimachines, pianostukken en tv-tafels worden sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw vervaardigd.

Pas in de jaren zestig van de vorige eeuw werd de lange wens van het bedrijf om originele meubelstukken te maken voor de thuismarkt eindelijk in vervulling gegaan. Sindsdien concentreerde Karimoku zich op het volgen van het oorspronkelijke concept - het vervaardigen van "High-tech en High-touch" producten.

Karimoku - New Standard is een onderdeel van het grotere Karimoku-concern dat ook detailhandelaren en een breed distributienetwerk omvat. Terwijl het moederbedrijf zich concentreert op traditionele segmenten, richt Karimoku - New Standard zich op nieuwe, experimentele manieren, ver van de klassiekers. De producten die de aandacht trekken zijn innovatief en uitzonderlijk.

Website van Karimoku New Standard


De belangrijkste ontwerpers