• Gratis verzending vanaf 99 €
  • 24.000 producten op voorraad
  • 30 dagen retourrecht

Georg Jensen Damask

Het Deense familiebedrijf Georg Jensen Damask produceert al sinds 1756 huishoudtextiel met de nadruk op tijdloze ontwerpen met een bijzondere handgemaakte kwaliteit. Het is een van de oudste weverijen van Denemarken en sinds 2000 een leverancier van koninklijke rechtbanken.


Gezins-Run Weven met Deense traditie Sinds 1756

Het Deense familiebedrijf Georg Jensen Damask produceert al sinds 1756 huishoudtextiel met de nadruk op tijdloze ontwerpen met een bijzondere handgemaakte kwaliteit. Als een van de oudste weverijen van Denemarken is het traditionele bedrijf zorgvuldig om textiel te produceren met een klassiek Scandinavisch design, gekenmerkt door functionaliteit en kwaliteit.

In de loop der eeuwen heeft Georg Jensen Damask samengewerkt met vele erkende wevers, ontwerpers en architecten zoals Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Andreas Engesvik, Margrethe Odgaard en Nanna Ditzel. Sinds 2000 is Georg Jensen Damask gelabeld als hofleverancier van Hare Majesteit de Koningin van Denemarken.

Ontwerpers uit de hele wereld en het interne designteam werken dagelijks samen om nieuwe patronen te creëren voor huishoudtextiel en accessoires voor badkamers, keukens, woonkamers, eetkamers en ook slaapkamers, met bijzondere aandacht voor relevantie, functie en tijdloosheid. Geïnspireerd door het uitgebreide designarchief van Georg Jensen Damask, dat dateert uit de 19e eeuw, kiezen ze altijd voor oudere ontwerpen voor nieuwe interpretaties.

Georg Jensen Damask is sinds 1999 eigendom van de familie Hviid, een regionale familie uit Kolding.

Website van Georg Jensen Damask


De belangrijkste ontwerpers