Fritz Hansen - 6 stoelen van de serie 7 voor de prijs van 5

Fritz Hansen - Serie 7 - Collectie - Koptekst
Filter 

Kleuren  
sorteren: Populariteit  


Serie 7 stoelen voor een exclusieve aanbiedingsprijs

De Serie 7 stoelen zijn exclusief verkrijgbaar bij Connox tegen een aanbiedingsprijs in maart 2021. Bij aankoop van 5 stoelen krijgt u de 6. gratis!

Met de serie 3107 - een ontwerp uit 1955 - creëerde ontwerper Arne Jacobsen een stoel die designgeschiedenis zou schrijven. Licht, gemakkelijk te stapelen en tegelijkertijd uiterst stabiel, was de serie 7 de perfecte stoel voor de woonruimte. Maar zelfs Jacobsen kon niet vermoeden dat het ontwerp zou uitgroeien tot een van de populairste zitmeubelen van de late 20. en vroege 2 1. eeuw.

De stoel, die inmiddels een klassieker is geworden, wordt door Fritz Hansen geproduceerd in een groot aantal verschillende kleuren en onderstellen. Dit maakt de 7-serie uiterst veelzijdig. De voorgevormde zitschalen zijn verkrijgbaar in tien verschillende houtsoorten: ahorn, beuken, essen, kersen, Oregon pine, iepen, walnoot, eiken, donker gebeitst eiken of volledig gebeitst donker eiken. Het kernfineer is altijd van beuken.

De klassieker om te configureren

Series 7 is een absolute allrounder en is verkrijgbaar als eetkamerstoel en als bureaustoel. De grote keuze aan stoffen en lederen bekledingen, waarmee de zitting en rugleuning gedeeltelijk of volledig kunnen worden bekleed, beloven meer comfort. Volgens uw eigen ideeën kan de Serie 7 stoel worden geconfigureerd in een grote verscheidenheid aan kleuren, onderstellen en, indien gewenst, met armleuningen.

Gekleurd van top tot teen

Nieuwe speciale kleuren en jubileumedities beloven exclusiviteit en hullen de klassieker in een nieuw jasje. Zo is de Series 7 sinds 2015 zowel verkrijgbaar in een gelimiteerde speciale editie, echte juweeltjes met gebrande en vergulde onderstellen, als in een monochrome all-over look met onderstellen in bijpassende kleuren. Bovendien wordt de klassieker gepresenteerd in een nieuw kleurenpalet door kunstenaar Tal R. Dit omvat zowel
delicate rozentinten en rijke blauwe nuances:

"Alle kleuren hebben één ding gemeen: ze bevinden zich tussen twee kleuren in en worden voortdurend in één van de twee richtingen getrokken, waardoor de kleuren diepte krijgen en zich kunnen verbinden met emotionele beelden. Voor mij is het belangrijk dat er ook een verhaal zit achter de sprankelende associaties bij elke kleur." zegt kunstenaar Tal R. "Daarom heeft elk van de negen kleuren die ik voor Series 7 heb gekozen een eigen verhaal, waardoor je de stoel in een heel nieuw perspectief kunt zien."

Tijdloze vormen in hout

De klassieker daarentegen blijft de houten versie in naturel, witte of zwarte lak met een verchroomde voet. Series 7 is een van de meest succesvolle ontwerpen van de Deense ontwerper, die in de zitmeubelen modernistisch minimalisme combineerde met een voorliefde voor natuurlijke materialen. Met een plaats in het Museum voor Moderne Kunst en inmiddels enkele miljoenen verkochte exemplaren, behoort de Serie 7 Arne Jacobsen stoel terecht tot de klassiekers onder de zitmeubelen.