Droog

Droog Design is een project en apublishing industrie, die talenten ontdekt en verdedigt. Droog Design had een groot effect op de groeiende Nederlandse ontwerpersgeneratie en creëerde daarnaast trendsettende ontwerpen.


Geen producten gevonden

Droog Design is begin jaren 90 opgericht door de ontwerper Gijs Bakker en de historische ontwerper Renny Ramakers.

Droog (engels: droog) staat voor een bijzonder en experimenteel idee: Droog Design is een project, een ontwerpbureau en winkel, waar jonge talenten worden ontwikkeld en ontwikkeld. Met dit idee had Droog Design een grote affectie voor de groeiende designgeneratie en bracht het naast deze belangrijke designobjecten uit de jaren '90 terug.

De beide oprichters willen met Droog Design het mechanisme van de design indstry ontvouwen en vergroten. Zij willen talenten ontwikkelen en de productievoorwaarden van het ontwerp moderniseren en daarmee de ontwerper-producentrelatie op de proef stellen.

Het resultaat van het experiment was succesvol en bij hun eerste presentatie op de meubeltentoonstelling in Milaan in 1993 toonde Droog Design 14 Objects, van sommige van hen werden de meest waardevolle ontwerpen van de eeuw.

Het idee achter Droog Design kreeg grote erkenning, omdat het niet alleen de structuren en ontwerpen van de jaren '80 achter zich liet, maar ook de creativiteit stimuleerde en de eigen werkomstandigheden weerspiegelde.

Sinds het midden van de jaren '90 zijn de objecten van Droog Design in de winkels verkrijgbaar.

Website van Droog