Lichte filosofie & Duurzaamheid

"Light to live" is een passende beschrijving van de Domus lampencollectie en een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie sinds de oprichting in het jaar 1966. Lampen zijn meer dan alleen functionele elementen in de hedendaagse woonwereld - een lamp is ook een meubel, een lichtmeubel. Het materiaal hout biedt alle voordelen die een huiselijke sfeer hiervoor vereist. Hout is uniek in zijn veelzijdigheid. En juist die schoonheid van het massieve hout komt tot uiting in de ontwerpen van de Domus lampen als individuele specialiteit.

Naast de natuurlijke schoonheid van massief hout wordt het ecologische aspect toegevoegd aan de producten uit het Domus huis: Domus gebruikt alleen duurzame grondstoffen waar dat mogelijk is. Hout, in vele verschijningsvormen bewerkt handwerk, is het klassieke materiaal. Domus weigert lakken te gebruiken ten voordele van plantaardige oliën en natuurlijke wassen. Zo wordt de open poriën van het hout gered.

Alleen hout uit gecontroleerde teelt wordt gebruikt bij de productie van Domus. Dit zijn vooral de huiselijke wafels van het noordelijk halfrond, maar ook andere teeltgebieden. Domus wil bewijzen, dat ook een technisch product duurzaam geproduceerd kan worden - als men bereid is een beetje na te denken.

Domus is bewust gevestigd in Duitsland en stelt hoge eisen aan duurzaamheid. Ook de producten binnen Duitsland zorgen voor kortere transportwegen en daarmee voor minder milieuvervuiling.

Licht wekt het leven. In de interieurarchitectuur is het een zelfstandig element, men spreekt ook over de vier dimensies van een ruimte. Domus staat daarbij voor veel meer dan de eenvoudige verlichting van een ruimte. Zodat Domus lampen een speciale kwaliteit hebben - het licht is aangenaam en voorzichtig voor de ogen. Ze verenigen functie en menselijke dimensies.

Domus is voortdurend een competente partner met ervaring en hoge technische kennis, niet alleen als het gaat om het vormgeven van privé-woonkamers, maar ook bij de professionele verlichting van objecten. Talrijke projecten in private en publieke ruimtes weerspiegelen het vertrouwen dat nationale en internationale lichtplanners en architecten in Domus stellen. Een focus in de objectverlichting wordt gevormd door bejaardentehuizen, kleuterscholen en hotels - daar waar huiselijk licht met technische knowhow vereist is.