Rode stip: Productontwerp 2007

De winnaars van de red dot design award 2007, een van de grootste en meest gerenommeerde internationale designwedstrijden, zijn gekozen. Van het absolute recordaantal van 2.548 gepresenteerde producten, die naar Essen werden gestuurd uit 43 landen, werden 43 producten geëerd met de "red dot: best of the best" voor hun uitzonderlijke en innovatieve ontwerpen.

De winnaars kwamen uit Brazilië, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Frankrijk, Italië, Liechtenstein, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, Zuid-Korea en de VS. De prijsuitreiking voor meer dan 1.000 bezoekers vond plaats op 25 juni 2007 in de Essense Opera, het Aalto Theater.

Preisverleihung und Red Dot Musseum

"Het aantal gepresenteerde producten en hun kwaliteitsstandaard waren dit jaar uitzonderlijk", aldus professor Dr. Peter Zec, initiatiefnemer van de red dot design award en voorzitter van de internationale design council LCSID van de wedstrijd van dit jaar. "Bijzonder opmerkelijk is echter dat China en Taiwan van jaar tot jaar sterker worden. Ze zijn niet langer tevreden met de rol als langere werktafel van de westerse industrieën, maar schitteren ondertussen zelf met een uitstekend design. "Deze design boom wordt vooral getoond in de productgroepen -Media en Entertainment Electronic- en -Computer en Accessoires-, die duidelijk gedomineerd worden door Aziatische fabrikanten.

"Kwaliteitsverhoging door originele designconcepten van fabrikanten uit Aziatische business rooms krijgt steeds meer strategisch belang van design als concurrentiefactor in tijden van globalisering - Design kan worden gekarakteriseerd als centrale innovatiebeweging van de afdeling", aldus de designexpert en hoogleraar voor industriecommunicatie. Een prijs in een internationale gerenommeerde ontwerpwedstrijd zoals de red dot design award betekent en signaleert daarmee voor het product en zijn overlevingskansen op de internationale markten.

Meer informatie over de red dot design award, het red dot Museum en de winnaars vindt u hier: w ww.en.red-dot.org .

Producten

Filter 

Kleuren  
Producent  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit