Red Dot Design Award 2017

Bekroond ontwerp uit 2017

Elk jaar wordt de Red Dot Design Award uitgereikt aan producten die indruk maken met hun uitzonderlijke design en hoge kwaliteit. Een professionele jury bestaande uit freelance ontwerpers, designprofessoren en vakjournalisten selecteert de beste innovaties volgens strenge criteria. In 2017 vestigde de Red Dot Design Award een nieuw record met meer dan 5.500 inzendingen uit de hele wereld. De internationale jury kwam bijeen in de Ruhrmetropool Essen om elk afzonderlijk object live te beoordelen.
Ook dit jaar is er weer speciale aandacht besteed aan de duurzaamheid en de verbondenheid met de natuur van de producten. Dr. Sascha Peters, over een ander onderwerp: "Momenteel ervaar ik de materiële ontwikkelingen als bijzonder positief, waarmee pogingen worden ondernomen om organische processen uit de natuur te imiteren of te kopiëren. De natuur heeft in de loop van miljoenen jaren systemen tot in de perfectie geoptimaliseerd. Daar kunnen we als mens alleen maar van profiteren".

De winnaars

In 2017 mogen in totaal 103 producten zich "Red Dot: Best of the Best" noemen. De hoogste onderscheiding, die uitmuntende producten met een baanbrekend design eert, werd een jaar eerder slechts toegekend aan 79 nieuwe producten. 1.406 producten ontvingen de "Red Dot" award. Jurylid Martin Darbyshire, oprichter en CEO van de internationaal gerenommeerde designstudio tangerine: "De Red Dot Award biedt merken een kwaliteitskeurmerk dat hen onderscheidt van de concurrentie en de consument de zekerheid geeft dat ze producten van de beste kwaliteit kopen".
Daarnaast werden 52 producten bekroond met een "Honourable Mention", een eer voor ontwerpen met een doordachte detailoplossing.
Op 3 juli vindt het Red Dot Gala plaats in het Aalto Theater in Essen. Daar worden de winnaars van de hoogste onderscheiding "Red Dot: Best of the Best" ceremonieel geëerd. Tijdens de Designer's Night in het Red Dot Design Museum eindigt de avond. Daarnaast zullen de winnaars van de Red Dot en de eervolle vermelding hun certificaten ontvangen op de Aftershow Party.

Geselecteerde winnaars van de Red Dot Awards vindt u hier in onze winkel.

Producten

Filter 

Kleuren  
Producent  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit