Red Dot Design Award 2016

Onafhankelijk als altijd - groots als nooit tevoren: de internationale Red Dot jury heeft de beste producten voor 2016 bepaald!

De Red Dot Design Award is een van de meest erkende ontwerpwedstrijden ter wereld. De felbegeerde onderscheiding, de "Red Dot", is het internationaal zeer gerespecteerde keurmerk voor uitstekende designkwaliteit.

In 2016 hebben fabrikanten en ontwerpers ongeveer 5.200 nieuwe producten ingediend - een recordaantal. De jury begon ook met het hoogste aantal leden: 41 deskundigen die werden beoordeeld in de drie categorieën Design Concept, Communication Design en Product Design.

De jury

De jaarlijks wisselende jury van zo'n 40 gerenommeerde experts komt uit de hele wereld. Zoals elk jaar beoordeelden zij de ingediende nieuwigheden volgens verschillende criteria: De mate van innovatie, formele kwaliteit, functionaliteit en ecologische compatibiliteit zijn slechts enkele van de criteria waarmee rekening wordt gehouden in het oordeel.

In 2016 bestond de jury uit ervaren Red Dot juryleden Hideshi Hamaguchi, Raj Nandan en productontwerpster Kristiina Lassus.
De Deense modeontwerper David Andersen, die in 2015 zijn debuut maakte als Red Dot jurylid, was ook aanwezig bij de evaluatie:

"Het is inspirerend om de creaties van over de hele wereld te zien en hun ontwikkeling te observeren. Het is voor mij een groot genoegen om jurylid te zijn in een groep van zulke competente ontwerpers die deze vele fantastische producten bekijken en elk afzonderlijk bespreken".

De winnaars

In 2016 streden 57 landen wereldwijd tegen elkaar en stuurden ongeveer 5.200 nieuwe producten de race in voor de felbegeerde award. De jury kende de Red Dot, voor de hoge ontwerpkwaliteit en zeldzame individuele onderscheidingen, toe aan 1.304 producten. 107 kreeg de Red Dot: Honourable Mention - deze prijs gaat naar ontwerpen met een doordachte detailoplossing.

Rode stip: beste van het beste van het beste:

Het hoogtepunt van de Red Dot Award was het Red Dot Gala in juli 2016.. Zo'n 1200 gasten zagen de winnaars van de hoogste individuele Red Dot: Best of the Best Awards namen hun trofeeën in ontvangst op het podium van het Aalto Theater in Essen. Slechts 79 keer de hoogste onderscheiding werd toegekend voor uitstekende producten met een baanbrekend design.

Productontwerp

De winnaars in de categorie Product Design in 2016 zijn onder andere de Vagnbys Wine Decantiere en de SmartBar zeepdispenser, evenals de Joseph Joseph Dial opbergkoffer.

Red Dot Design - Tentoonstellingen

Met Design on Stage presenteert de Red Dot Award dit jaar de grootste winnende tentoonstelling in de geschiedenis van Red Dot: Alle bekroonde ontwerpen van de wedstrijd van dit jaar zijn vanaf 31. Juli 5.2016 te zien in de tentoonstelling in het Red Dot Design Museum in Essen.

Producten


Geen producten gevonden