Red Dot Design Award 2015

De Red Dot Design Award 2015 wordt beschouwd als een van de meest gerenommeerde designprijzen van de branche. Het eert de meest succesvolle en innovatieve ontwerpen van de categorieën Product Design, Communication Design en Design Concept elk jaar sinds 1955.

De jury

Dit jaar bestond de jury van 38 personen uit internationaal gerenommeerde ontwerpers en experts van de branche. Onder hen de ontwerper Vivian Wai-kwan Cheng, de uitvinder van het USB-geheugensysteem Hideshi Hamaguchi en de professor en invloedrijke ontwerper Werner Aisslinger.

Rode stip - beste van het beste van het beste

81 van de 5000 presentaties worden in het Aalto Theater in Essen met de Rode Stip geëerd bij de plechtigheid in het Aalto Theater: Beste van de Bes. Onder hen zijn het ontwerp van de mondgeblazen Ruutu vaas van Ronan en Erwan Bouroullec en de Easy kitchen Collection van de Deense fabrikant Stelton.

De winnaars

De wedstrijd telde 4.928 presentaties van 56 landen. De Red Dot Design Award is dan ook het internationale designevenement van het jaar. red-dot-ausstellungDe Red Dot Award test producten voor de categorieën Product Design, Communication Design en Design Concept om de veelzijdige ontwerpen professioneel te testen. Daarmee worden de internationaal meest succesvolle ideeën bekroond: van klassiek productdesign over communicatieprojecten en ontwerpconcepten inclusief de nieuwste prototypes.

Productontwerp

De kommen en vazen van de Stockholm Collectie van Stelton tellen tot de winnaars van de categorie Product Design. Bernadotte &Kylberg creëerde met hun collectie tijdloze objecten die de schoonheid van de Scandinavische natuur vieren met het bijzondere decor. De ontwerpen worden getest op functionaliteit, duurzaamheid en ecologische compatibiliteit voor het zegel Red Dot Award for High Quality Design.

Andere bekroonde ontwerpen zijn de zelfkoelende keramische mokken van Magisso, de Bistro brooddoos van Bodum of de espressomaker Ossidiana van architect Mario Trimarchi.

Red Dot Design - tentoonstellingen

Alle bekroonde ontwerpen van de wedstrijd van dit jaar worden gepresenteerd in de "Design on Stage - Winners Red Dot Award: product Design 2015 in het Red Dot Museum. Bovendien wordt de winnaar van de categorie Design Team of the year gepresenteerd in het kader van de Iconen van het dagelijks leven - Bosch apparaten door de eeuwen heen.

De speciale tentoonstelling Lasting, not final shape biedt een blik in de geschiedenis van de wedstrijd ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum, vergezeld van exposities van het startjaar 1955 en volgende jaren.

Meer informatie over Red Dot Design Award 2015

Producten

Filter 

Kleuren  
Producent  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit