Red Dot Design Award 2013

Het staat voor esthetische vormen, slimme innovaties en trendsettende ideeën: de gewenste en internationaal erkende Red Dot Design Award.

Op maandagavond de Red Dot Award: Product Design 2013 jat zijn hoogtepunt: Meer dan 1.200 internationale gasten vierden de winnaars van de wereldwijd gerenommeerde wedstrijd in het Aalto theater. Het Red Dot gala vond voor de 20e keer plaats op 1 juli in het operahuis van Essen.

Het designcentrum Noordrijn-Westfalen markeert internationaal uitzonderlijke productontwerpen met zijn beroemde stip sinds 1955. Fabrikanten en ontwerpers van verschillende industrietakken presenteren hun producten in 19 categorieën rond de gewenste eer.

Ontwerpers, architecten en bedrijven uit 54 landen presenteerden bijna 4.700 van hun beste producten in 19 verschillende categorieën. In totaal werden er 1.065 rode stippen gegeven voor een uitstekend productontwerp en 205 eervolle vermeldingen, ter ere van geslaagde detailoplossingen. 53 gelukkige bekroonde producten ontvingen de Red Dot: Best of the Best, de grootste onderscheiding van de hele wedstrijd.

De samenstelling van de hoogwaardige jury, de kern van de Red Dot Award Product Design, verandert elk jaar. Erkende internationale designexperts kwamen weer bij elkaar, waaronder Mårten Claesson, Stefan Diez of Danny Venlet. De jury beoordeelde de winnende producten aan de hand van criteria zoals innovatie, functionaliteit, formele kwaliteit, ergonomie, lange levensduur of ecologische compatibiliteit.

Meer informatie:
Red Dot Award: Productontwerp 2013

Producten


Geen producten gevonden