Red Dot Design Award 2010

De winnaars van de red dot award 2010 zijn geselecteerd! De wedstrijd geeft opnieuw een overzicht van de presentaties en bewijst het sterke internationale designbewustzijn: ontwerper en fabrikant presenteerden hun producten uit 57 landen. Zij vragen de eer om het gewenste kwaliteitskeurmerk, de "red dot", te verkrijgen.

De eer van de uitreiking vindt altijd plaats in de celebrity award voor meer dan 1000 gasten in het Essen Aalto theater. De gewaardeerde producten worden tentoongesteld in de speciale tentoonstelling "Design on stage - winners red dot award: product design 2010" van 6 juli tot 1 augustus 2010 in het Essen red dot design museum over het werelderfgoed Zeche Zollverein.

De categorieën
Ondertussen worden de producten onderzocht in 17 verschillende categorieën die het hele productontwerp breedband omvatten. Voor elke productcategorie zijn er geselecteerde experts die de presentaties beoordelen. De resultaten van de oordelen weerspiegelen uiteindelijk, in elke categorie, de toekomst van de betreffende sector met betrekking tot het ontwerp en de oriëntatie voor fabrikanten en ontwerpers over de hele wereld.

De prijzen
red dot: beste van het beste van het beste

De rode stip: het beste van het beste wordt gegeven aan baanbrekende ontwerpen en is de hoogste onderscheiding die men in dit evenement kan winnen. Alleen de beste producten van een categorie worden met deze prijs onderscheiden.

rode stip
De red dot is de prijs voor de hoogste ontwerpkwaliteit. Alleen producten die door hun uitzonderlijke design duidelijk superieur zijn aan vergelijkbare producten worden door de jury met dit kwaliteitskeurmerk geëerd.

Eervolle vermelding
Om speciale details van een product te eren, biedt de red dot-experts jury een eervolle vermelding van de betreffende producten. Een dergelijke vermelding staat voor zeer geslaagde aspecten van een product en wil de verdere ontwikkeling van de gekozen ontwerprichting stimuleren.

red dot: ontwerpteam van het jaar
De red dot naming: het designteam van het jaar is een bijzondere onderscheiding waarvoor men zich kan uitreiken. Sinds 1988 kiest red dot voor designteams die wereldwijd de markt in reliëf maken vanwege de continue innovatieve vormgeving, elk jaar. De lijst van de winnende teams van de afgelopen jaren wordt gelezen als een who's who's who in het internationale design - waaronder bekende namen als Apple, Nokia, Pininfarina, adidas, LG Electronics, BMW, Bose en Tupperware.

Producten

Filter 

Kleuren  
Producent  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit