Red Dot Design Award

Ontwerp is niet vrij van doelgerichtheid

De ontwerpwedstrijd "red dot award" werd in het leven geroepen door het Design Center Nordrhein-Westfalen en vertegenwoordigde een van de meest gerenommeerde internationale designwedstrijden. Een voorbeeld: in 2003 presenteerden 4000 van de 44 landen hun werken op de red dot design award. Deze prijs is een van de meest gewenste kwaliteitslabels voor goed design.

De ontwerpwedstrijd, of beter gezegd de designprijs "red dot award: product design", legt de nadruk op uitzonderlijke werken van elk gebied binnen het industriële ontwerp, van sanitair en keukenproducten, maar ook van woon- en woonaccessoires, lampen, sieraden en accessoires. De producten krijgen de goedkeuring voor een goede en zeer goede ontwerpkwaliteit met de "red dot".

De bekroonde producten worden door het Design Center Nordrhein-Westfalen minstens een jaar lang tentoongesteld in de permanente expositie in het red dot design museum (meer informatie over de expositie vindt u op de gemarkeerde link). Het Design Center North Rhine Westphalia ligt in een van de belangrijkste industriële architecturen, het tankgebouw van de Zeche Zollverein XII, dat in het jaar 2001. Werd uitgeroepen tot UNESCO-wereldcultuurerfgoed. De Britse architect Lord Norman Foster ontwierp het nieuwe domicilie.

Meer informatie over Red Dot Design Award

Producten

Filter 

Kleuren  
Producent  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit