Good Design Award (USA) 2013

De Good Design Award wordt elk jaar sinds 1950 uitgereikt aan veeleisende en innovatieve ontwerpen. Dit maakt de Good Design Award een van de oudste en meest traditionele designprijzen ter wereld.

Organisator en sponsor van de Good Design Award is het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design. Het is het meest prestigieuze culturele centrum van Chicago en het unieke museum in zijn soort in de Verenigde Staten van Amerika. Ongeveer 3000 concurrenten uit meer dan 40 landen presenteren elk jaar hun werk in de hoop een van de gewenste trofeeën te krijgen.

De beslissingen worden genomen door een jury van fabrikanten, internationale diplomaten en professionals op het gebied van design en kunst, die beslissen over innovatie, vorm, materiaal, constructie, concept, functie, functie, nut en esthetische indruk van de producten.

De winnaars van de Good Design Award krijgen de licentie voor het gebruik van het Good Design logo, dat in 1950 is ontworpen door de Amerikaanse industrieel ontwerper Mort Goldsholl.

Producten