Good Design Award (USA) 2012

Aanvankelijk opgericht door Edgar Kaufmann, jr., wordt de Good Design Award jaarlijks uitgereikt aan veeleisende en innovatieve ontwerpen. De Good Design Award telt tot de oudste en meest traditionele designprijzen die in de wereld worden uitgereikt.

Organisator en sponsor van de Good Design Award is het Chicago Athanaeum Museum of Architecture and Design. Het is de meest prestigieuze culturele instelling van Chicago en het enige museum in zijn soort in de VS. Ongeveer 3000 presentaties van meer dan 40 landen nemen deel aan de wedstrijd, om de gewenste trofeeën te winnen.

De beslissingscriteria van de jury, bestaande uit bedrijfsleiders, internationale diplomaten en professionals op het gebied van design en kunst, omvatten innovatie, vorm, materiaal, constructie, concept, concept, functie, functie, nut en esthetische indruk van de producten.

De winnaars van de Good Design Award krijgen de licentie voor het gebruik van het Good Design Logo - dat onder andere is ontworpen door de Amerikaanse industrieel ontwerper Mort Goldshol in 1950.

Producten

Filter 

Kleuren  
Producent  
Hoofdcategorie  
sorteren: Populariteit