Good Design Award (USA) 2011

Reeds opgericht door Edgar Kaufmann, jr. in 1950, wordt de Good Design Award jaarlijks uitgereikt aan veeleisende en innovatieve ontwerpen. De Good Design Award telt tot de oudste en meest traditionele designprijzen die over de hele wereld worden uitgereikt.

Organisator en sponsor van de Good Design Award is het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design. Het is de meest prestigieuze cultuurinstelling van Chicago en het enige museum in zijn soort in de Verenigde Staten van Amerika. Jaarlijks komen er ongeveer 3000 toepassingen binnen, van meer dan 40 landen die de gewenste trofee willen verzekeren.

De beslissingscriteria van de jury, bestaande uit bedrijfsleiders, internationale diplomaten en professionals uit de design- en kunstwereld, zijn vooral gericht op innovatie, vorm, materiaal, constructie, concept, functie, functie, nut en esthetische indruk van de producten.

De winnaars van de Good Design Award krijgen de licentie voor het gebruik van het Good Design logo, dat in 1950 is ontworpen door de Amerikaanse industrieel ontwerper Mort Goldsholl.

Producten

Filter 

Kleuren  
Producent  
Hoofdcategorie  
sorteren: Populariteit