Prijs voor goed ontwerp

Het historische Good Design programma van het museum ontstond in 1950 in Chicago en werd georganiseerd door Edgar J. Kaufmann, Jr., voormalig conservator van het Museum of Modern Art. Oorspronkelijk introduceerde het programma state-of-the-art, moderne producten op kantoor en op de thuismarkt gedurende het decennium na de Tweede Wereldoorlog.

Het programma bestond uit producten en installaties van enkele van Amerika's pioniers op het gebied van modern design, waaronder: Charles en Ray Eames, Eero Saarinen, Russel Wright, Russel Wright en Florence Knoll, George Nelson - de meest prominente ontwerpers in Amerika in de jaren vijftig van de vorige eeuw die een nieuwe internationale richting in het design hebben ingeslagen.

De Jury voor Goed Ontwerp baseerde haar beslissingen op esthetische criteria zoals vermeld in de oorspronkelijke programmacriteria uit 1950, die innovatie, vorm, materialen, constructie, concept, functie en nut meten. Ook het uiterlijk en de esthetische aantrekkingskracht van het product worden in overweging genomen. Zowel de jaren vijftig als de wedstrijden van het nieuwe millennium moedigen fabrikanten en ontwerpers aan om hun ontwerpnormen en kwaliteit te verbeteren. Het museum maakt het mogelijk en stimuleert winnende ontwerpers en fabrikanten om het Good Design logo te gebruiken door middel van een speciale licentie, het ontwerp van wijlen industrieel ontwerper Mort Goldsholl uit Chicago in 1950, op productverpakking, marketing en promotie - net zoals het in de jaren 1950 werd gebruikt.

Good Design wordt georganiseerd door The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design-één van de meest prestigieuze culturele instellingen van Chicago en het enige museum voor architectuur en design in de Verenigde Staten.

De winnaars van de Good Design Award ontvangen bovendien de licentie voor het gebruik van het Good Design Logo dat in 1950 werd gecreëerd door de Amerikaanse industrieel ontwerper Mort Goldsholl.

Meer informatie over Prijs voor goed ontwerp

Producten

Filter 

Kleuren  
Producent  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit