Ontwerp Plus 2015

De Design Plus Award bekroont innovatieve designoplossingen voor elke dag en behoort tot de belangrijkste designwedstrijden in Duitsland. De supporters zijn de Frankfurt Exhibition GmbH, de Design Council en de Duitse industriële en commerciële kamer.

Vorm en functie overtuigen

Ook dit jaar werden innovatieve productnoviteiten onderscheiden met het Design Plus-zegel op de Ambiente, de internationale beurs voor consumptiegoederen. De award brengt bekende fabrikanten en nieuwkomers in beweging om intelligente ontwerpoplossingen te vinden en om alledaagse objecten in hun vorm en functie te heroverwegen. Voorwaarde voor de presentatie van een product is dat het niet langer dan twee jaar op de markt is. De Design Plus Award biedt een actueel overzicht van innovatieve productnoviteiten voor handelaren en consumenten.

De acht leden van de vakjury bestaan uit fabrikanten, ontwerpers, handelaars en verslaggevers die in totaal 22 producten en collecties van 14 internationale bedrijven kozen die overtuigd waren van innovatief design, functie en esthetiek. De bekroonde alledaagse voorwerpen overtuigen door innovatieve functies en ook door hun uiterlijk.

De winnaars

De bedrijven Alessi, Amefa Stahlwaren GmbH, Berndes Küche GmbH, Deejo, Emform, Joseph Joseph Joseph Ltd, Kahla/Thüringer Porzellan GmbH, LinenMe, Otter Messer GmbH/Moritz Wenz Studio, OXO International, Philippi GmbH, Roji Associates Co, Ltd., naast Caritas Wendelstein Werkst#tten en Stelton waren de bekroonde fabrikanten.

Producten