Ontwerp Plus 2011

Aantrekkelijke vormgeving is niet genoeg - de Design Plus Award wordt al sinds 1983. Uitgereikt voor producten die esthetische kwaliteiten en functionaliteit overtuigend combineren. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Design and Life Initiative (Initiative Form und Leben) en gesponsord door Messe Frankfurt Exhibition GmbH, de Duitse Design Council (Rat für Formgebung), Frankfurt en de Association of the German Chambers of Industry and Commerce (Industrie- und Handelskammertag - DIHK), Berlijn.

Kansen om door de gerenommeerde juryleden te worden geselecteerd, hebben consumentengoederen die esthetische kwaliteiten en functionaliteit overtuigend combineren en die al meer dan twee jaar niet meer op de markt zijn. De bekroonde producten zullen te zien zijn in een tentoonstelling in de Galleria in Ambiente.

Dit jaar werden 26 producten van 20 bedrijven uit 11 landen op de Ambiente beurs 2011 bekroond met het Design Plus keurmerk. Onder de winnaars bevinden zich bekende merken en innovatieve nicheaanbieders, waarvan de producten vooral uit het tafel- en keukengedeelte komen. Maar ook inrichtingsaccessoires en woningtextiel werden bekroond.

Dit zijn allemaal producten die met liefde gebruikt kunnen worden tijdens het koken of het bijwonen van gasten, tijdens het eten of ontspannen en gewoon goed voelen, vanwege hun mooie uiterlijk en hun uitzonderlijke haptische uitstraling. Omdat ze de massa opstijgen met hun uitstekende handing, een bijzonderheid of een innovatieve techniek. Maar meer dan al het andere zijn deze producten geliefd omdat hun esthetiek en functionaliteit uitgebreid worden gecombineerd en exemplarisch zijn voor een goed design.

Producten