Ontwerp Plus 2007

Met 32 producten van 26 bedrijven uit negen landen laat de wedstrijd Design Plus ook dit jaar weer zien hoe hoog de toegevoegde waarde van een uitzonderlijk design is. Of het nu gaat om uitzonderlijke functies, materialen, productiemethoden of geslaagde holistische concepten: de bekroonde producten bieden altijd de 'plus van designkwaliteit'. In totaal presenteren 214 van de 26 landen hun voorstellen op de wedstrijd. De winnaars zijn te bezichtigen op de Frankfurt Ambiente beurs van 9 tot en met 13 februari in de foyer van de hallen 5.1/6.1.

Ontwerp met een hogere waarde

Een van de beslissende taken van een ontwerper is het creëren van een hogere waarde voor de koper, die meer dan alleen de schoonheid van een product nastreeft. Innovatieprijzen zoals de Design Plus Award komen hier in het spel. Dr. Michael Peters, manager van de Frankfurtse beurs: "Echt meer waarde wordt gecreëerd door design als het sterk is in zijn concept, als het een gebruikerswaarde heeft of als het een betekenisvolle extra functie heeft. Ook productieaangepaste factoren spelen een rol in tijden van wereldwijde verantwoordelijkheid, zoals innovatieve productie, nieuwe materialen, geschiktheid voor het milieu en sociale betrokkenheid".

Design Plus wordt sinds 1985 georganiseerd door het "Initiative Form und Leben". De vervoerders zijn de Frankfurt Exhibition GmbH, de Rat für Formgebung, Frankfurt, en de Duitse Industrie und Handelskammertag, DIHK, Berlijn. Deze criteria waren toen al bepalend voor de internationale Award Design Plus. Daarmee werd er breder nagedacht over de waarde en de hogere waarde van de discussies van vandaag. Dr. Michael Peters zei erover: "Design was en is nog steeds meer dan het vormgeven van het exterieur. Design vormt de gehele waarde van een product".

Een PDF-catalogus met de winnaars van de Design Plus-wedstrijd van dit jaar zijn hier.

Producten


Geen producten gevonden