Lamp van het jaar 2012

De wedstrijd "Lamp van het jaar" vindt jaarlijks plaats op het internet. Twaalf lampen zijn selecteerbaar bij de stemming. De winnaars worden gekozen door de gebruiker: door u.

De titel "Lamp van het jaar" is een soort publieksprijs en een bijzondere eer voor de winnaar. De drie best geplaatste lampen worden in het voorjaar/zomer van het jaar uitgereikt in het Kaiserhaus Arnsberg, Duitsland.

De drie beste lampen van 2012 waren:

1e plaats

CLEO [Ontwerp: 08/16 quergedacht]

Het is een lamp voor alle gevallen: Lees in elke situatie, want met Cleo is het mogelijk, met de juiste lichtrichting en -hoeveelheid, of u nu wilt ontspannen of geconcentreerd wilt werken. Het mooie is dat de gebruikte LED techniek "alleen" invloed heeft gehad op de nieuwe vorm - het Holtkötter populaire comfort bij dit soort lampen is duidelijk - met een goed boek, een tijdschrift of op het werk.

Leeslampen in de meest uiteenlopende uitvoeringen als staande lamp (voor op de bank), als wandlamp (om in het bed te lezen) of aan het bureau (tijdens het werk) zijn een langdurig domein van de fabrikant Holtkötter. De ervaring van de ontwerpers Martin Neveling en Torsten Cramer van 08/16 quergedacht maakte het voor hen mogelijk om een familie van lampen te creëren die consequent de LED-techniek met Cleo implementeert.

Fabrikant: Holtkötter Leuchten

2e plaats

NLC [Ontwerp: Constantin Wortmann]

Aantrekkelijk, onderscheidend en ook spannend is hoe de NLC op het eerste gezicht werkt. Dat is het interessante. Het hoofd van Medusa bereikt onze diepste gedachten en het vlechtwerk van een boomtop.

De vorm verandert met elke hoek die het watchen drom is. Als enkele spot of opgehangen in een groep - NLC zet accenten in wit, zwart of zilver. Eigentijds - en efficiënt bij het kiezen van de lichtbron. Een volgende ontworpen, dimbare LED-verlichting is ook duurzaam als de niet-dimbare LED- en ESL-lampen.

Fabrikant: Volgende

3e plaats

WOONSFEER

Tot 50 verschillende lichtbronnen van de Ambiance-serie kunnen draadloos via afstandsbediening worden bediend. Het bijzondere is dat gekleurd licht en wit licht combineerbaar zijn. De hanglampen kunnen desgewenst worden aangevuld met andere vloer- en tafellampen.

Alle vlekken verspreiden warm wit licht naar beneden uit een heldere of witte matte lichtbron en kleurrijk, decoratief licht naar boven. Terwijl halogeenlampen het witte licht creëren, maken LED's het leven desgewenst kleurrijker.

De nuances worden gekozen op een schaal met de meegeleverde afstandsbediening. Het kleurcontrast en de helderheid van het witte licht worden continu geregeld.

Fabrikant: Philips

Producten


Geen producten gevonden