iF product design award 2015

De iF Design Award is de meest gewilde en gerenommeerde designprijs. Zeven disciplines worden met deze prijs geëerd als ze indrukwekkend en vernieuwend zijn.

In totaal werden deze keer 4783 presentaties van 2102 deelnemers uit 53 landen getest. De internationale jury van 53 experts kwam tussen 20 en 22januari bijeen om de beste producten te eren. De if gold award voor uitzonderlijke kwaliteit werd 75 keer uitgereikt.

De jury moet vandaag de dag zeer internationaal zijn om recht te doen aan de veelzijdige internationale parameters van de gepresenteerde producten", aldus juryvoorzitter Fritz Frenkler.

Ontwerpen van de disciplines product, communicatie in print en web, verpakkingen, ruimtes en gebouwen, concepten en service design worden geprezen bij de iF Award. Daarbij staan hun hoge kwaliteit en hun begrijpelijke ontwerpen voor de gebruiker centraal,

"Wij willen de ontwikkelingen over het algemeen graag 'afremmen'. Zo kunnen we ons weer concentreren op de essentie van design - bijvoorbeeld het creëren van begrijpelijke en intuïtief controleerbare producten en interfaces (.....). Maar het gaat er niet om tegen elke prijs naar veelzijdigheid te streven - goed en begrijpelijk design in product- en communicatieontwerp is het beste wat de 'gebruiker' kan overkomen, en niet steeds meer functies toevoegen aan iets dat al goed is". Frenkler.

Onder de winnaars van dit jaar waren er gerenommeerde fabrikanten zoals Stelton of iIttala en jonge ontwerpen uit Denemarken van Normann Copenhagen.

Alle prijzen van de iF Design Award zijn ook te vinden op de iF online tentoonstelling, evenals geselecteerde producten in de Connox Shop gallery.

Meer informatie over iF product design award 2015

Producten

Filter 

Kleuren  
Producent  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit