iF product design award 2014

Van de hoeveelheid informatie over het geselecteerde materiaal tot en met de functie: Het spectrum van criteria waarmee het ontwerp wordt gewaardeerd is groot en omvat verschillende aspecten. De ogen van een internationale jury van deskundigen hebben al 1.220 presentaties gehonoreerd, die al een iF award 201 kregen.4.

49 internationale designexperts kwamen in januari 2014 bijeen op het beursterrein in Hannover en in totaal 3.249 presentaties in 17 categorieën van de iF product design award 2014 werden gevuld met winnaars. De presentaties kwamen uit 48 landen, wat opnieuw bewijst hoe internationaal de iF-concurrentie is en hoe groot het culturele panorama van de gepresenteerde producten is. Na intensieve discussies besloten de juryleden om het iF-label toe te kennen aan 1.220 producten. 50 presentaties overtuigden de juryleden meer dan de anderen en werden geëerd met het iF gold als bewijs voor hun ongewone designkwaliteit.

"De betekenis van design groeit in gebieden waar het voorheen niet echt belangrijk was. Dat is verbazingwekkend. De veranderde ontwerpbenadering leidde bijvoorbeeld tot bijzondere prestaties op medisch gebied, maar ook in andere disciplines waar het bijvoorbeeld belangrijk was om de gebruikersvriendelijkheid en een intelligente verwerking van materialen centraal te stellen. Die ontwikkeling laat ons veel verwachten voor de toekomst van design", aldus de juryleden.

De winnaars van dit jaar werden door iF-manager Ralph Wiegmann geëerd bij de iF design awards night - de glamoureuze award die voor de derde keer in de BMW World in München tijd kostte - de 50 beste concurrenten kregen een iF gold award.

De winnaars van de iF gold award zijn onder andere Leimu en Vakka van Iittala en het rekkensysteem Add van Flötotto.

Producten

Filter 

Kleuren  
Producent  
Hoofdcategorie  
Aanbieding
sorteren: Populariteit